Tomáš Jambor: „Bylo to 'utkání blbec', na které je potřeba hodně rychle zapomenout."

KRAJSKÝ PŘEBOR

Chrudim B - Hlinsko 0:2

Miroslav Teplý, trenér MFK Chrudim B: „Těžko se mi toto utkání hodnotí. Na zkušenou defenzívu jsme nevyzráli, i když jsme měli trvalou herní převahu i dostatek příležitostí. Soupeř byl navíc velmi produktivní a tak mu stačilo dvakrát vystřelit na naší branku, aby si odvezl všechny body. To se zkrátka někdy stává a pokud bychom v tomto utkání skórovali jako první my, tak by průběh vypadal zcela jinak, jenže to jsou nyní jen zbytečné teorie. Ve středu nás čeká v předehrávce další zkušený soupeř, tentokráte Polička, která nás přivítá na svém hřišti od 17 hodin."
Miroslav Bouška, vedoucí mužstva FC Hlinsko: „V utkání s ambiciozním týmem našeho okresu jsme zodpovědnou a disciplinovanou hrou dokázali eliminovat ůzemní převahu domácích a z vytvořených příležitostí jsme dvakrát skórovali. Pochvalu zaslouží celý kolektiv především za obrannou činnost velmi dobře organizovanou Romanem Jůnem."

Třemošnice - Svitavy B 0:1

Tomáš Jambor, předseda ŽSK Třemošnice: „Z našeho pohledu to bylo „utkání „blbec, na které je potřeba rychle zapomenout. Jasná převaha třemošnických hráčů v prvním poločase nebyla trestuhodně vyjádřena žádným gólem, ani z té nejvyloženější šance. A jak už to ve scénářích takovýchto utkání chodí, hosté ze třetího brejku ve druhé půli vsítili šťastný a také jediný gól utkání."

Polička - H. Městec 2:0

Martin Volejník, vedoucí mužstva Jiskra Heřmanův Městec: „Naši hráči podali bojovný výkon, ale bohužel nemáme potřebné štěstí při proměňování gólových šancí a bez gólu se soupeř porazit nedá. Naopak Polička vytěžila z minima maximum a z pološancí nám vstřelila dvě šťastné branky."

I. A TŘÍDA

Slatiňany - Pomezí 3:3

Petr Myška, trenér Spartaku Slatiňany: „Dobře jsme hráli pouze třicet minut, ale když se hosté dostali poprvé k naší brance, hned snížili a my jsme přestali hrát.Ve druhém poločase soupeř dokonce výsledek otočil, naštěstí jsme dokázali alespoň srovnat. Remíza je spravedlivá."

Morašice - Hlinsko B 1:0

Zdeněk Eis, trenér FC Hlinsko B: „Jednoznačné zklamání z výkonu mužstva, hráčům se sice nedá upřít snaha, ale to bohužel nestačí. Nejsme schopni vstřelit branku, brzo inkasujeme a pak už nedokážeme zápas otočit."

M. Třebová - Chrudim C 3:0

Jiří Hlavatý, trenér MFK Chrudim C: „Potvrdily se předzápasové prognózy, že půjde o těžké utkání, v němž potřebovali domácí nutně bodovat. Po více než vyrovnaném průběhu první půle uplatnil domácí Slovan v druhé svou zkušenost ke gólovému navýšení skóre a zaslouženě zvítězil."

Prosetín - H. Jelení 1:4

Luboš Kropáček, trenér Sokola Prosetín: „Když v 16. minutě prohráváte 3:0, tak se jen modlíte, aby z toho nebyl debakl. Soupeř vyhrál zaslouženě, o tom není pochyb. Na druhou stranu si myslím, že tak jak trefil hráč H. Jelení šibenici v 5. minutě se mu už asi v životě nepodaří, a takhle snadný gól, který Kaňkovskému připravila naše obrana v 9. minutě, už asi taky dlouho nedá. Jako plus vidím to, že mužstvo ani při nepříznivém výsledku utkání nezabalilo a snažilo se se skóre něco udělat."

Č. Třebová B - Načešice 1:1

Jaroslav Koky, trenér Mezilesí Načešice: „Ztratili jsme jasné dva body, když jsme si za zápas vytvořili šest stoprocentních šancí, ale proměnili jedinou. Přitom pětkrát šli kluci sami na brankáře a jednou netrefil Svoboda prázdnou branku. Pro příště je třeba zlepšit střeleckou mušku."

I. B TŘÍDA

Kameničky - Luže 1:2

Kamil Sádovský, trenér FK Kameničky: „Utkání bylo vcelku vyrovnané. Hosté byli lepší v prvním poločase a do kabin šli s jednogólovým náskokem. Po přestávce jsme převzali iniciativu my, v úvodu druhé půle se nám podařilo vyrovnat, ale v závěru zápasu jsme si nepohlídali dlouhý aut soupeř a ten toho využil ke vstřelení vítězného gólu."
Petr Mužíček, trenér Luže: „Odehráli jsme velmi slušné utkání. S předvedenou hrou hlavně v prvním poločas jsme spokojeni. Celkové nasazení a práce na hřišti je dobrým znamením před derby s Chroustovicemi. "

Chroustovice - Přelouč B 2:1

Jaroslav Bečička, sekretář SK Chroustovice: „Přesto, že jsme soupeře přehráli vysoko na šance, byli jsme v závěru rádi, že jsme dokázali výsledek otočit v náš prospěch. Na toto vítězství jsme se hodně nadřeli. Ale je už čtvrté v řadě, což nás drží překvapivě v čele tabulky."

Nasavrky - Dobříkov 3:2

Miroslav Novák, vedoucí mužstva FC Nasavrky: „V pěkném, bojovném utkání jsme vedli o dva góly, ale po našich dvou chybách zkušený soupeř do poločasu vyrovnal. Po změně stran rozhodl o naší cenné výhře svým druhým gólem Vojíř ."

PETR NOVÁK, JAROMÍR DOLEŽAL