Štěchovice - MFK Chrudim 0:1

Branka: 90+4. Kroutil.

Hosté začali střetnutí aktivně, domácí zase hrozili nakopávanými balóny, obě obrany však pracovaly bezchybně. V 11. minutě poprvé vyzkoušel pozornost exligového gólmana Sňozíka Langr, zkušený brankář jeho pokus s přehledem kryl. Podobně dopadlo o tři minuty později i zakončení Kopeckého z trestného kopu. Pak začal hřiště zkrápět déšť a díky tomu přibylo na trávníku oboustranných nepřesností. V 16. minutě o sobě dali poprvé vážněji vědět Štěchovičtí, Kotlíkovu šanci ale v poklidu vyřešil brankář Mrázek. Časem oba týmy pochopily, že ohrozit soupeřovu klec půjde na mokrém terénu nejlépe střelou ze střední vzdálenosti, a tak se o to hráči začali pokoušet, jejich mířidla ale byla většinou dosti nepřesná. Ve 30. minutě se málem dostal k slibnému zakončení Sixta, na mokrém terénu však podklouzl a příležitost byla pryč. O pět minut později zahrával na druhé straně přímý volný kop z nadějné pozice Drobílek, míč skončil naštěstí nad. Ke konci poločasu si Štěchovice vytvořily mírnou územní převahu, ale bez vážnějšího zakončení.

Po změně stran vysvitlo nad stadionem slunce a terén se tak trochu vylepšil. První opravdu gólová příležitost zápasu přišla v 52. minutě, kdy po Drobílkově standardce vykopával míč z brankové čáry kapitán MFK Radouš. Ihned z protiútoku našel Holub volného Kesnera, Sňozík však byl připraven. Za další dvě minuty to zase hořelo před chrudimskou svatyní, hlavičku agilního Drobílka ale zneškodnil Mrázek parádní robinzonádou. Tlak Středočechů sílil a v 60. minutě střílel Hřebeček, Mrázek jeho dalekosáhlou ránu z pod břevna vyrazil a za pomoci obrany schoval míč do svých rukavic. Hosté odpověděli protiútokem a zblokovanou střelou Kopeckého. V 66. minutě prošel přes tři hráče Pavlík, do dalšího průniku jej už ale zadáci Chrudimi nepustili. A chvíli nato stálo při Východočeších veliké štěstí, když Prosek nastřelil v jasné pozici pouze tyč Mrázkovy svatyně. Tlak Štěchovic sílil, ale více než standardku a rohové kopy z něho domácí nevytěžili. Hosté se spíše bránili a pozornou hrou soupeře do šancí příliš nepouštěli. Když už všichni předpokládali, že po řadě střídání přijde na řadu penaltový rozstřel, předvedl v poslední minutě nastavení po pravé straně rychlou akci Luptovský, ustál i faul střídajícího Soukupa a nacentroval míč před branku. Zde ho sice domácí obrana odvrátila za hranici šestnáctky, naštěstí pro hosty přímo k nohám Mastíka. Ten neváhal, vystřelil a jeho pokus tečoval před Sňozíkem do sítě Kroutil. Radost fotbalistů MFK byla veliká.

Sestava MFK Chrudim: Mrázek Luptovský, Radouš, Krčál (83. Mastík), Adámek Langr Kesner (91. Kroutil), Sixta (87. Hauf), Drahoš, Kopecký (71. Malinský) Holub.

Další střetnutí čeká na Chrudimské hned zítra a tentokrát to bude opravdu zkouška prubířským kamenem. V 17:00 hodin se totiž představí na trávníku třetího Králova Dvora. (rp)

Zdroj: Youtube