Sulko Zábřeh na Moravě - MFK Chrudim 0:1 (0:1). Branka: 23. Adámek. Sestava -  MFK Chrudim: Mrázek (46. Vostradovský Štěpánek, Linhart (46. Radouš), Drahoš, Adámek Luptovský (46. Jarosz), Mastík (46. Kesner), Řezníček, nadrchal Vladyka (46. Hannich), Vágner (46. Holub).

Přes úmorné vedro se hrál vcelku solidní fotbal, oba týmy si ve vyrovnaném klání vytvořily tři až čtyři větší šance. Do černého se trefil pouze obránce Adámek, když zakončil pěknou akci po ose Vladyka Drahoš. Ve druhé půli mohl zvýšit náskok Holub, ale jeho střelu zastavilo břevno domácí svatyně.

Pavel Jirousek, trenér MFK Chrudim: „Bylo dobře, že se hrálo už od 10 hodin, než nastalo to nejextrémnější vedro, ale přesto hra ve druhém poločase už trochu upadla. I přes to, že jsme udrželi vzadu nulu, tak mám výhrady k řešení některých defenzivních situací, kdy se zadáci málo zajišťují, a to by se nám nemuselo vyplatit. Celkově je ale patrné, že se naše hra zlepšuje a věřím, že forma vygraduje za čtrnáct dní, kdy začne podzimní sezona ČFL."

Generálkou „emefkáčů" před mistrovskými zápasy bude poslední přípravný zápas s účastníkem divizní skupiny C Dvorem Králové v sobotu 3. srpna dopoledne.

Zdroj: Youtube