MFK Chrudim - Živanice 4:0 (2:0)

Branky: 5. Langr, 40. Kroutil, 51. Nadrchal, 72. Kesner.

Domácím začátek utkání vyšel. Soupeře zatlačili do defenzivy a již v 5. minutě vsítil umístěnou střelou k tyči vedoucí gól Langr. Tím vnesl do mužstva potřebný klid a na hřišti to bylo vidět. Ve 26. minutě měl velkou šanci Vácha, ale v těžké pozici mířil pouze nad branku. O deset minut později nabil Váchovi k druhému pokusu Kesner, ale ani tato střela se do branky nevešla. Ve 39. minutě ponechal citlivě rozhodčí Pešek výhodu MFK po zákroku na Langra, Kesnerův centr však nedokázali jeho spoluhráči dopravit do sítě. Chvíli nato vyšla domácím pohledná akce na jeden dotek a po ose Malinský, Vácha, Malinský, Kroutil zvýšil posledně jmenovaný na 2:0. Krátce před přestávkou se poprvé dostali do šance také hosté, jejich střela ale neprošla skrz domácí obranu.

Do druhé půle vlétli Chrudimští podobně jako v úvodu zápasu. Ve 47. minutě protáhl brankáře Živanic střelou z hranice šestnáctky Kesner. O minutu později si na přetažený centr naběhl Adámek, ale v dobré pozici netrefil ideálně míč. V 51. minutě se ale již skóre měnilo, když se do střelecké listiny zapsal Nadrchal (3:0). Za dvacet minut si pak na centr Luptovského naběhl Kesner a hlavou pod břevno překonal brankáře Živanic počtvrté. V 77. minutě mohli domácí ještě skóre navýšit, ale Adámkova hlavička prošla jen těsně kolem branky, kde na ni jeho spoluhráči nedokázali zareagovat. Poté ještě jednou zahrozili hosté, jejich šanci ale zmařil skvělým zákrokem brankář Vostradovský. V závěru už domácí dominovali, bohužel žádná další příležitost dalším gólem neskončila.

Sestava MFK Chrudim 1. poločas: Vostradovský Řezníček, Drahoš, Valda, Hannich Kesner, Langr, Vodrážka (28. Kroutil), Hauf, Malinský Vácha. 2. poločas: Vostradovský Řezníček, Radouš, Krčál, Adámek Luptovský, Opina, Langr (83. Vodrážka), Kesner, Nadrchal Kroutil. (rp)