Chrudim – Česká Třebová 6:3

Branky: 7. Cvrček (Mlejnek), 16. Štěpánek (Cvrček, Kalous), 23. Haltuch (Machač), 28. Jan Polák (Kopečný), 44. Dobiáš (Kalous), 56. Plch (Kišš) – 14. Hemský (Lesák), 29. Šimončič (Hemský), 46. Šimončič. Rozhodčí: Kareš, Veselý – Škorpil, Gregar. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. Diváci: 428. Třetiny: 2:1, 2:1, 2:1. Stav série: 1:1.

HC Kohouti Česká Třebová: Nimmerrichter – Vondráček, Lesák, Škvor, Veselý, Fink, Boruch, Krejnus – Fúzik, Jindřich, Zadina, Kavalír, Stehno, Pejcha, Zítka, Pelán, Šimončič, Fousek, Schejbal, Hemský.

HC Chrudim: Ament – Mlejnek, Kalous, Seidler, Burkoň, Budínský, Machač – Kišš, Novák, Jiří Polák – Plch, Ondřej Polák, Dobiáš – Haltuch, Jan Polák, Karásek.

Zápas začali lépe domácí hráči. V páté minutě vedli na střely již 6:0, ale z velkého tlaku vytěžili pouze přesilovou hru. Odměna za aktivitu přišla až v sedmé minutě, kdy únik dva na jednoho zakončil střelou k levé tyči Cvrček. Po inkasované brance se hosté probudili a zásluhou Hemského i vyrovnali. Ještě v první třetině však přišla chyba českotřebovské obrany. Kalous z pravého kruhu obranného pásma vyslal na útočnou modrou přesný pas Cvrčkovi. Ten ještě volil přihrávku na Štěpánka, jenž zcela osamocený před brankou zahrál Nimmerichterovi na housličky – 2:1. Na začátku druhé třetiny padl třetí gól domácích. Hra byla po závaru před brankou Kohoutů přerušena. Puk se již tou dobou nacházel pár centimetrů za brankovou čarou a rozhodčí gól uznali. To vyvolalo velkou vlnu nevole na straně hostů. Rozhodčí byl však neoblomný.

„Po prohnaném zápase jsme se rozhodli o nasazení čtvrtého útoku. Chtěli jsme být více aktivní a trápit soupeř forčekingem. Česká Třebová spíše čekala, co se bude dít a nikam se nehnala. My jsme sice šance měli, ale nedokázali je zužitkovat. Od soupeře jsem však čekal větší tlak. Dobrým pohybem jsme je do hry moc nepouštěli a při hře pět na pět jsme byli lepším mužstvem." Jiří Polák, trenér HC Chrudim

Pro Českou Třebovou bylo ještě hůře o pět minut později. Kopečný nevypustil souboj za brankou a obral obránce hostů o pukl. Přesnou nahrávkou mezi kruhy předložil touš Janu Polákovi a ten bez problémů vymetl levý horní roh Nimmerichterovy branky. Odpověď kohoutů přišla záhy, když se trefil Šimončič. Další vášně na hostující střídačce vyvolalo vyloučení Jindřicha z konce druhé třetiny. Frustraci si chtěli hráči Třebové vybít po skončení druhé třetiny, když se marně snažili vyprovokovat hromadnou bitku. Rozhodčí jejich snahu nijak nepotrestal a do závěrečné třetiny se tak šlo v plném počtu na obou stranách.

Další krůček za vítězstvím přidal Dobiáš v 44. minutě, když pohotově dorazil střelu Kalouse. Jenže o minutu později už to bylo znovu jen o gól, když si puk do vlastní branky srazil Seidler – 5:3. V 56. minutě sekl Fúzik Dobiáše po odpískání do ruky a byl po zásluze vyloučen. Domácím na využití přesilovky stačilo pouhých šest vteřin. Kišš od modré nahodil puk na branku. Lehkou tečí jej zasáhl Plch a kotouč doputoval mezi betony brankáře Nimmerichtera až do branky. V závěru se již nic nestalo. O další bod v sérii se bude hrát v neděli na ledě České Třebové.