Tento týden začala i Krajská soutěž mužů Královehradeckého kraje, kde máme jednoho zástupce v podobě HC Skuteč. Skutečtí se v prvním utkání střetli na domácím ledu se Sokolem Semechnice a zvítězili 7:3. Tak jednoznačné, jak to podle skóre vypadá, to ale nebylo.

HC Polička - HC Chrudim 3:6 (0:1, 3:1, 0:4)

Branky a asistence: 31. Pazourek (Peňáz), 34. Boháček L., 38. Jindra (Dvořák) 7. Kišš, 21. Kišš (Jan Polák), 41. Novák (Jan Polák, Kišš), 42. Kišš (Urban, Plch), 56. Haltuch (Novák), 60. Plch (Haltuch).

Chrudim se snažila vstoupit do utkání aktivně, ale hned po dvou a půl minutách faulovali Urban s Janem Polákem a domácí měli rázem dlouhou dvojnásobnou výhodu. Brankář Dominik Cvrček, který poprvé v sezóně nastoupil od začátku utkání, musel prokázat své kvality. S šancí Vápeníka si poradil a při střele Švejdy mu pomohla horní tyčka. Chrudimští se k první vážnější šanci propracovali až po šesti minutách hry, ale střele Davida Cvrčka scházela razance. Minutu poté se už daleko lépe vedlo Kiššovi, který ujel domácí obraně a trefil náramně horní růžek Vašátkovy branky (0:1). Vzápětí ho mohl napodobit Novák, ale ten pálil jen do brankářových betonů. Po deseti minutách se Polička radovala z gólu, ale k němu si pomohla faulem, takže nadšení vystřídal smutek a Chrudim měla přesilovou hru. V ní měla největší příležitost dvojice Plch-Karásek, ale po nájezdu dvou na jednoho zakončil prvně jmenovaný jen do gólmana.

Nástup do druhé třetiny vyšel Chrudimským parádně. Po čtyřiceti vteřinách přesně mířil Kišš (0:2) a přidal hostům na klidu. Ti byli v této fázi zápasu lepším celkem a další branku jim nedovolila jen nepřesná koncovka a někdy i pořádný kopec smůly.

Třetí ránu mohl zasadit Poličce Koreček, ale svoje sólo, dokonce v oslabení, zakončil jen do náruče připraveného Vašátka. A přišel trest. Po chybě chrudimské obrany na polovině hřiště se k puku dostal Pazourek a poprvé překonal Cvrčka (1:2). Branka domácí „nakopla" a chrudimští hráči pod tlakem kupili chybu za chybou. Ve 34. minutě se k nájezdu téměř z vlastního pásma nadechl Boháček L. a i když byl tísněn, zakončil přesně (2:2). Za další čtyři minuty nejdříve Cvrček vychytal sólo Boháčka J., ale na následnou ránu Jindry byl už krátký (3:2). Svěřenci někdejšího chrudimského kouče Bohumila Prachaře tak dokonale otočili skóre utkání a v přestávce bylo v hostující kabině pořádné dusno.

Slova trenéra si naštěstí vzali chrudimští hráči k srdci a do třetí části nastoupili jako vyměnění. Přesilová hra 5 na 3 jim dopomohla k tomu, že si během minuty a půl vzali vedení zpět na svoji stranu. Nejdříve Novák vyrovnal (3:3) a v pokračující přesilovce 5 na 4 zkompletoval svůj hattrick Kišš (3:4). Když v oslabení ujel domácím Haltuch a přidal pátou branku (3:5), bylo o vítězi rozhodnuto. Sladkou tečku přidal v poslední minutě Plch, který parádním blafákem zakončil svůj sólový nájezd (3:6). V neděli ukončí chrudimští hokejisté čtyřzápasovou šňůru na soupeřových kluzištích v Litomyšli.

HC Chrudim: Cvrček - Dominik Urban, Budínský, Burkoň, Švadlenka, Brožek, Vágner, Plch, Kišš, Ondřej Polák, Novák, Jiří Polák, Seidler, David Cvrček, Koreček, Haltuch, Karásek, Jan Polák

HC Skuteč - Semechnice 7:3 (2:0, 3:2, 2:1)

Domácí začali aktivně a jejich pohyb a napadání dělalo hostům problémy. Tento projev ovšem přinesl ovoce až ke konci třetiny když se v 18. minutě prosadil Vomáčka. Ve 20. minutě ujela dvojice Hladík M. Klusoň a druhý jmenovaný zvýšil na 2:0.

Co se hostům nepovedlo v první části hry, to se jim podařilo hned ve 22. minutě,střelu Frýdy si domácí bek bruslí srazil do vlastní branky a bylo sníženo 2:1.

V polovině utkání při vlastním oslabení zabojoval F. Klusoň a po výměně s Tominem navýšil vedení.

O minutu později byl rozdíl už tříbrankový, když Hladík obral hostující obránce o puk a sám před gólmanem nezaváhal - 4:1.

Hosté ale záhy snížili zásluhou Prouzy, který dopravil vyražený puk za záda Vokouna.

Opět na rozdíl tří banek se domácí dostali zásluhou Nevoleho, ten svou rychlostí přebruslil obránce hostů, předložil osamocenému Hladíkovi a stav byl ve 38. minutě 5:2.

Po dvě třetiny byli domácí přece jen lepším celkem, ale poslední část hry jim nevyšla. Hosté snížili hned po nástupu do třetí třetiny. Vokouna překonal ve 41. minutě Rejchrt.

Hosté se poté dostávali před domácího brankáře stále častěji a další branka byla na spadnutí. Vokoun ale už puk za svá záda nepustil a když tři minuty před koncem propálil hostujícího gólmana Vomáčka, bylo víceméně rozhodnuto.

Poslední minuty přinesly spoustu vyloučených, a když hosté při dvojnásobné výhodě odvolali brankáře, inkasovali ještě jednou z hole Brdičky 7:3.

Skuteč: Vokoun - Hladík, Nevole, Nevečeřal, Škop, Pešek, Netolický, Brdička, Lichtenberg, J. Herynek, Štursa, Tomin, Pražan, Ligr, F. Klusoň, Brendl, Vomáčka, M. Klusoň.

(vkn)