Litomyšl – Chrudim 2:4


Branky: 40. Barkóci (Budina), 60. Skoumal (Budina) – 25. Plch (Kišš), 41. Cvrček (Polák Jiří), 43. Karásek (Plch), 58. Karásek (Kišš).
V první třetině měly oba týmy hned několik šancí, žádná z nich však gólem neskončila.

Do druhé periody nastoupili hosté daleko aktivněji a byli odměněni brankou Plcha. Nadále Chrudimští pokračovali tlakem, z přesilovky se ale prosadila domácí Litomyšl.

Třetí třetinu začali hosté velmi dobře a vstřelili dva góly – Cvrček, Karásek. Když dvě minuty před koncem vstřelil pojišťovací gól Karásek bylo o vítězi rozhodnuto. Litomyšl už zvládla jen zkorigovat výsledný stav v poslední minutě.

Jiří Polák, trenér HC Chrudim: „Dnes jsme hodně spokojeni s výkonem celého týmu. Co se týká koncentrace na celé utkání, celkového nasazení a snahy o plnění taktických pokynů, jednoznačně jsme předvedli zatím nejlepší výkon v mistrovských utkáních. Celý tým zaslouží pochvalu za předvedený výkon a doufám, že budeme v podobném duchu pokračovat i v dalších utkáních."


HC Chrudim: Ament – Urban, Budínský, Burkoň, Vágner, Plch, Kišš, Ondřej Polák, Novák, Jiří Polák, Seidler, David Cvrček, Koreček, Haltuch, Karásek, Kalous.

Choceň – Hlinsko 4:3


Branky: Pilař, Kopsa, Zavřel, Knytl – Chvojka, Dítě, Poskočil.

Hlinečtí začali utkání zostra a už v první minutě zahrozili. Na gól si ale museli počkat ještě minutu, to se trefil Chvojka. I nadále hýřili hosté aktivitou, ale gól dali domácí. Ještě v první třetině vrátil Hlinsku vedení Dítě.

I druhá část pro diváky přichystala rychlý a důrazný hokej, který přinesl třetí branku Hlineckých. Tu vstřelil v polovině utkání Poskočil. To byl jediný přesný zásah ve druhé třetině, i když šancí na skórování bylo mnoho.

Závěrečnou třetinu začaly oba týmy ve čtyřech, ani více prostoru hráči nevyužili. Další branka padla až ve 45. minutě, kdy se trefil domácí Kopsa – 2:3.
Po této trefě hnali fanoušci choceňské hráče do útoku. K tomu přišla hned řada vyloučení na hlinecké straně. Oslabení hostů se výrazně podepsalo pod konečný výsledek.

V 54. minutě nejprve Chocenští během přesilové hry vyrovnali Řezníčkem. O pouhé dvě minuty později, při dalším oslabení, inkasovali hosté čtvrtý gól, tentokrát z hokejky Knytla.

Domácí Choceň tak dokázala výsledek utkání otočit. Dvě minuty před koncem ještě přišla šance pro Hlinsko, když dostalo výhodu přesilové hry. Hosté zkusili „zesílenou" přesilovku, když odvolali brankáře, ale k vyrovnání to nevedlo.


HC Hlinsko: Černý – Kunz, Poskočil, Sobotka, Koželuh, Pazdera, Dítě, Hron, Bláha, Havel, Velinský, Chvojka, Králíček,Tulis, Zdražil.