Chrudim - Choceň 6:3 (3:2, 1:1, 2:0)

Branky: Kišš 2, Turčani 2, Novák, Plch - Král, Mäki, P. Prachař.

Zápas přinesl z obou stran nesoustředěný výkon, neboť každý chtěl dát gól a lítalo se nahoru dolů. Na branky byla nejbohatší úvodní třetina, v níž šli hosté do vedení hned ve 2. minutě Králem, Marek Kišš však ve třetí a třinácté minutě stav otočil (2:1). Mäki sice po chvíli znovu srovnal, do kabin šla ale s jednogólovým náskokem po úspěchu Nováka Chrudim. Na začátku druhé části choceňský Pavel Prachař ještě jednou vyrovnal, odpověď však přišla ve 35. minutě, kdy Turčani z přesilovky poslal svůj tým znovu do vedení 4:3. Vítězství domácích pak podtrhli ve 49. minutě z přesilovky Plch a v 51. minutě v oslabení Turčani.

Sestava HC Chrudim: Chalupa Urban, Vích, Zrůst, Budinský, Janecký,Turčani Kišš, Procházka, Dobiáš Plch, Novák, Vágner Karásek, Jiří Polák, Cvrček Kohoutek, Brožek.

Václav Novák, střelec třetího gólu: „Dnes jsme odehráli úplně jiný zápas, než minule proti Chotěboři (4:0). Šlo o oboustranně otevřený hokej, který se, myslím, musel lidem líbit. Vůbec s Chocní jsou takové zápasy vždycky, neboť oba týmu se prezentují dobrou ofenzívou. Jsme rádi, že jsme si to dnes užili, a fanoušci jistě s námi. Soupeř doposud vybojoval jen tři body, ale určitě má na víc, než aby okupoval spodní příčky tabulky. Ano, souhlasím, že my máme dobrou poslední třetinu. Je to asi tím, že nás trenér na tréninku nešetří, což se pak projevuje ve hře. Jak se říká;: těžko na cvičišti, lehce na bojišti. Důležité bylo, že jsme při dvou dvojnásobných přesilovkách Chocně neinkasovali, když nás podržel gólman Roman Chalupa. Potvrzuje, že je kvalitním brankářem, a je úplně jedno, zda chytá on nebo Filip Ament, oba jsou skvělí. Nikdo tady z toho hokeje nemá žádné peníze, přesto hrajeme každý zápas na vítězství, scházíme se v hojném počtu a doufám, že nám to takto vydrží co nejdéle."

Chotěboř - Hlinsko 4:3 po SN (1:1, 1:1, 1:1 0:0, 1:0)

Branky: Hospodka, Svoboda, Mašek, rozh. nájezd Kraučuk - Sobotka, Dítě, Havel.

Hlinečtí sahali po výhře, když ještě šest minut před koncem měli domácí jak se říká na lopatě, ale při své přesilové hře inkasovali vyrovnávací branku a na nájezdy byla úspěšnější Chotěboř.

První třetina začala opatrně. Do dvanácté minuty byli hosté více na puku, ale Chotěbořští dokázali efektivně forčekovat, z čehož vytěžili ve 13. minutě první branku. Hosté srovnali za dvě minuty, rána Sobotky od modré propálila vše, co ji stálo v cestě 1:1. Druhou třetinu začali Hlinečtí o poznání aktivněji. Prosazoval se zejména Bureš, a to jak rychlostí, střeleckými pokusy, tak efektivním napadáním. Na to navázali i ostatní hráči a na domácí se valil jeden útok za druhým.Zasloužený druhý gól přišel ve 26. minutě, po vyhraném buly se prosadil Dítě. Další šance měl Havel, Štěpánek a Šír, v polovině zápasu dokonce Zdražil orazítkoval tyč Peškovy svatyně. Jenže tlak hostí zastavilo ve 35. minutě vyloučení, v němž dokázala Chotěboř gólem Svobody ze skrumáže vyrovnat na 2:2. Ve třetí dvacetiminutovce mělo Hlinsko opět navrch a vytvářelo si příležitosti, z čehož pramenila v 51. minutě po akci Plachého branka Havla. Na 54. minutu ale nebudou svěřenci trenéra Schweinfurtera vzpomínat rádi. Hráli totiž přesilovku, domácí však dokázali díky špatnému rozebrání a nedůslednému obsazení vybojovat puk v rohu hrací plochy a z Hospodkovy přihrávky potřetí vyrovnal Mašek. Přitom se jinak Chotěboř v závěrečné třetině prezentovala pouze dvěma střelami na Černého a hosté ji jednoznačně přestříleli. Když ale 15 vteřin před třetí sirénou vychytal Pešek i šanci Bureše, šlo se do prodloužení. To změnu stavu také nepřineslo a na řadu přišly nájezdy. Z těch se prosadil pouze domácí Kraučuk a Chotěboř tak mohla slavit šťastné vítězství, protože tentokrát, jak se říká, lepší prohrál.

Sestava HC Hlinsko: L.Černý Pazdera, Koželuh, Sobotka, Hron, M. Černý Havel, Zídek, Plachý, Štěpánek, Dítě, Zdražil, Tulis, Bureš. (dom)