V sobotním vydání si můžete přečíst krátké rozhovory se zástupci jak HC Chrudim, tak HC Hlinska, navíc na krajské stránce vyjdou sestavy a bližší info o všech účastnících KLM.

Hlinsko - Žďár jun. 10:7 (5:1, 2:2, 3:4)

Branky: Havel 3, Brebera 3, Bláha, Koželuh, Plachý, Zídek Machovec 2, Macky, Kašpar, Šimák, Nedvěd, Rozmarin.

Hostující juniorka se netají ambicemi na návrat do 1. ligy. Hlinečtí ale zahájili utkání koncentrovaným výkonem, který vyústil na začátku druhé třetiny ve vedení 6:1. Poté domácí polevili v bruslení a ve snaze o dosažení branky až příliš složitou kombinací se tato hra míjela účinkem. Toho využil Žďár a snížil dvěma slepenými góly stav na 6:3. Hlinečtí však zase kontrovali na 7:3. V závěrečné třetině se hrálo hodně otevřeně, a tak o příležitosti a branky nebyla na obou stranách nouze. Konečný výsledek se nakonec zastavil na skóre 10:7. Oboustranně slušně hrané utkání splnilo svůj účel.

Sestava HC Hlinsko: L. Černý Hron, Sobotka, Koželuh, Pazdera, Šír, M. Černý Brebera, Zdražil, Havel, Boguaj, Plachý, Štěpánek, Bláha, Zídek, Dítě.

Chrudim  - Dvůr Králové 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)

Branky: 27. Dobiáš (TS), 39. a 53. Plch, 54. Kišš 17. Ježek.

V týmu hostí se představilo hned několik hráčů, kteří ještě před nedávnem hájili chrudimské barvy (trenér Tomáš Topol a hráči Patrik Fořt, Jan Ježek, Nikolas Papadopulos). Domácí zase poprvé nastoupili v nových dresech japonského generálního partnera KYB. V první třetině otevřel skóre z přesilovky Dvůr Králové: Ježek (Fořt) 0:1. Ve 27. minutě byl Dobiáš při sólu faulován Papadopulosem a nařízené trestné střílení proměnil ve vyrovnávací branku . Navíc ještě do druhé přestávky Chrudim otočila stav, a to zásluhou druhé lajny Plch (Novák, Vágner) 2:1. V závěrečné části přibývalo vyloučených. „Zlými" muži se stali domácí Hudec za čtyři dvouminutové tresty a hostující Papadopulos za dva „malé" tresty, desítku a zavinil TS. Chrudimští přidali další dva góly až v poslední desetiminutovce. Nejprve ani fotbalový zákrok Škopa nezabránil skvělé akci opět druhé formace: Plch (Novák, Zrůst) a o minutu později Kišš (Plch) z přesilovky stanovil konečných 4:1. Střelec čtvrtého úspěchu pak ještě ujel v oslabení, ale puk namířil jen do těla soupeřova brankáře.

Sestava HC Chrudim: Ament Urban, Vích, Zrůst, Procházka, Hudec, Švadlenka, Pilař, Kalous Kišš, Karásek, Dobiáš Plch, Novák, Vágner Cvrček, Jiří Polák, Ondráček Kohoutek, O. Polák, Brožek.(dom)