Hlinsko zase dokázalo porazit favorizovaný celek Chocně, který si v minulém kole poradil se Světlou nad Sázavou. Hlinečtí Horses tak oplatili Chocni těsnou prohru z první části soutěže.



Chrudim – Litomyšl 5:1

Skóre otevřeli domácí hokejisté v 11. minutě, když od modré vystřelil Machač a puk skončil až za zády překvapeného Kalouska. Uběhlo pouhých dvanáct vteřin a hostující brankář lovil puk ze své sítě podruhé. Přesnou přihrávku Korečka zužitkoval Karásek. Jiskra zareagovala okamžitě a po šťastné, ale přesné teči snížil Vomočil.

Ke konci první třetiny se ještě Litomyšl dostávala před Chalupu a hrozila vyrovnáním, jenže od druhé třetiny byli chrudimští hokejisté lepší a lepší. Svému soupeři ve dvou zbývajících částech dovolili jen osmkrát vystřelit na svého brankáře a naopak Kalousek chvílemi nevěděl, kde mu hlava stojí. Dlouho držel pro svůj tým naději na bodový zisk, ale ve 38. minutě už nestačil na přesně umístěnou střelu Kalouse.

Ve 47. minutě při hře 4 na 4 ujel všem Machač, s ničím se nepáral a tvrdou ránou trefil dokonale horní růžek.

V 52. minutě ještě Kišš dorazil do prázdné branky Kalouskem vyraženou střelu Machače.

Chrudim vyhrála podruhé během čtyř dnů a v neděli je čeká utkání na ledě nevyzpytatelné Ledče.


Chrudim: Chalupa – Urban, Burkoň, Seidler, Machač, Kalous – Plch, Kišš, Ondřej Polák, Novák, Jiří Polák, David Cvrček, Koreček, Haltuch, Karásek, Štěpánek, Brožek, Jan Polák, Dobiáš, Kopečný

Hlinsko – Choceň 5:2

Hlinečtí hokejisté začali utkání s favorizovanou Chocní nejlépe, jak jen mohli. První gól vstřelili už po dvaceti vteřinách, když Hronovu nahrávku zužitkoval Dítě. Další gól padl o dvě minuty později, trefil se Havel. Třetí gól přidal z přesilové hry Kunz – 3:0. Parádní třetinu pak završil Plachý, který svým gólem vyhnal gólmana hostí na lavičku.

Ve druhé třetině přidal pátou branku Hlinska Havel a bylo zaděláno na pořádný debakl. Hosté ale i díky polevení Hlinska dokázali ještě ve druhé části zkorigovat na 5:2, když se trefili Krejza s Křečanem.
To byly však poslední góly, které v zápase padly a Hlinsko tak doma zaslouženě zvítězilo za tři body.


Hlinsko: Saifr – Kunz, Sobotka, Pazdera, Poskočil, Zídek,Bureš, Hron, Dítě, Havel, Chvojka, Plachý, Zdražil, Tulis, Králíček.