Chrudim - Litomyšl 3:3 (0:2, 1:1, 2:0). Branky: Bartoníček, Formánek, Novák Fikejz 2, Bažant.

Když už to vypadalo, že domácí vstoupili do utkání aktivněji, přišlo rychlé zmrazení. Během čtvrté minuty nejprve hosté v přečíslení se dostali Bažantovou dorážkou do vedení a po devatenácti vteřinách po chybě v rozehrávce Fikejz navýšil vedení svého týmu na 0:2! V osmé minutě mohlo být ještě hůře. Domácí obrana hoří a nebýt zákroku Dundáčka, přišla by další změna ve skóre naštěstí se tak nestalo. Chrudimští se postupně probírali z šoku, ale na brankáře Kalouska zatím nevyzrál Dobiáš ani Plch, jenž napálil puk do brankářova ramene. Začínající tlak domácích přerušilo vyloučení, které úspěšně přežili. V 15. se blýskl úspěšným zákrokem Dundáček, který kryl „pozdrav" Bažanta. Do konce třetiny se hrálo dlouho bez přerušení, ale také bez brankových příležitostí.

V úvodu druhé třetiny měli Chrudimští výhodu přesilovky. Při ní Bartoníčka nadvakrát vychytal pozorný brankář Kalousek! Stav se neměnil. Při druhé přesilovce domácí stříleli na Kalouska, jak jen se dalo, ale ten se zatím jeví jako neprůstřelný. Ve 27. se neujala ani střela Marka Dvořáka od modré. V polovině zápasu, při hře čtyři na čtyři si hosté vypracovali několik příležitostí, a z jedné z nich se ujala střela Fikejze. Opět z nepokryté dorážky upravil skóre na 0:3! Zatímco početní výhody se Chrudimským dosud nedařily, po vyloučení Urbana došlo k radosti na straně domácích. V 39. minutě Petr Bartoníček po sólu vrací svůj tým znovu do hry 1:3.

Pokusy hokejistů s orlicí na prsou o zvrácení výsledku se nedařilo naplnit až do 48. minuty, kdy přesilovku využil Formánek střelou od modré 2:3. V začínající 52.minutě dokonce dvojnásobná přesilovka přinesla srovnaný stav, o který se postaral Novák, jenž dorážel puk nastřelený Vackem do břevna 3:3. Ve standardní pokračující početní výhodě měli Chrudimští tlak, který už ke gólu nevedl. Ale i tento stav jim stačil k ukončení této série. Ještě v 58. šel sám Plch na brankáře Kalouska, ale gólman ho vychytal.

Sestava HC Chrudim: Dundáček Formánek, Holub, Vacek, Procházka, Zrůst, Urban, Vích Kišš, Novák, Plch Langr, Bartoníček, Dobiáš Slavík, Dvořák, Cvrček. V dalším průběhu stáhl trenér Fibiger hru na pět obránců a jedenáct útočníků, a jak se ukázalo, tato změna prospěla.

Hlinsko - Lanškroun 5:6 (4:1, 1:3, 0:2). Branky: Kavalír, Wasserbauer, Ptáček, Tulis, Bureš Pilavka 4, Nastoupil, Kilčický.

Domácí si s tímto soupeřem měli dle papírových předpokladů poradit a také v odvetném duelu měli excelentní nástup, když už ve čtvrté minutě otevřel skóre Kavalír, v 10. a 11. Wasserbauer s Ptáčkem posunuli skóre na 3:0, V 15. soupeř sice snížil, ale další dva góly padaly do sítě Nimmerichtera: 20. Tulis a 31. Bureš uzavřeli hlinecký brankostroj na stavu 5:1. Jak si vysvětlit následující propadák na otočení výsledku na 5:6, to ví jenom bůh. Faktem je, že lví podíl na tom měl Pilavka, který zaznamenal čtyři góly.

Sestava HC Hlinsko: L. Černý Kavalír, Zadina, Spal, Volf, Bureš, Havel, M. Černý, Wasserbauer, P. Ptáček, Tulis, Štěpánek, T. Ptáček, Šulc, Šír, Ročárek.

Konečné pořadí krajské ligy mužů: 1. Choceň, 2. Moravská Třebová, 3. Chrudim, 4. Litomyšl.

Konečné pořadí o Pohár Vladimíra Martince: 1. Světlá, 2. ZH Pardubice, 3. Lanškroun 4. Hlinsko, 5. Polička, 6. Česká Třebová.

Kvalifikace o II. ligu mužů po polovině: 1. Vrchlabí 5 (24:12), 2. Veselí nad Lužnicí 4 (22:13), 3. Choceň 3 (17:15), 4. Nejdek 0 (12:35). V nedělním čtvrtém kole: Nejdek Vrchlabí 2:2!, Choceň Veselí 8:5.

Pro věrné fandy

Pro chrudimské hokejové fanoušky jak známo připravil Autosalon Hybeš Dřenice soutěž o slevu na auto a další věcné ceny. Můžete je získat, pokud donesete vstupenky ze zápasů letošní sezony označené na zadní straně jménem a telefonem na místní zimní stadionu v termínech ÚT 12. a 19. 3. v 19.30 hodin nebo v PÁ 15. a 22. 3. v 19 hodin. Výherci budou obvoláni a pozváni k převzetí cen. (lb)

JAROMÍR DOLEŽAL