Choceň – Chrudim 2:3 (0:1, 2:2, 0:0). Branky: Brychta, Seidler, Holub. Tím, že Chrudimští doma nečekaně s Chocní v prvním finále klopýtli 0:2, s o to větší vůlí po vítězství prahli v pátečním zápase na ledě soupeře, který po základní části zůstal v tabulce za Chrudimí o deset bodů zpět. Až ve 13. minutě se hostům podařilo jít do vedení po góle Brychty (Havlík) – 0:1. Domácí se sice nemínili s tímto stavem smířit, ale Chrudimští jim zachytávali útoky již ve středním pásmu.

V gólově nejbohatší druhé třetině těžili Choceňští ze dvou využitých přesilovek, přesto stále tahali za kratší konec. Nejprve ve 26. Seidler (Cvrček) – 0:2. Na trestnou lavici postupně usedli dva hráči hostí, čehož soupeř využil Teplým ke korekci na 1:2. Poté však v polovině utkání dvakrát zahřmělo, vždy na jedné straně. Nejprve Holub (Polák) 1:3 a za necelou půlminutu z další početní výhody Šplíchal zaznamenal kontaktní gól – 2:3. Tím se vystřílel prach nejen druhé dvacetiminutovky, ale i celého zápasu.

Poslední třetina přinesla zodpovědný výkon hostí, kteří dodržovali taktické pokyny trenérů, čímž nedovolili soupeři vážněji ohrozit branku. Co se domácím přece jen podařilo, to likvidoval brankář Roman Chalupa, který tak měl velkou zásluhu na postupu do třetího, rozhodujícího finále, které se hrálo o den později v Chrudimi.
Sestava vítězů: Chalupa – Kleprlík, Hudec, Tesner, Škop, Brychta, Švadlenka, Tichý, Pecina – Cvrček, Seidler, Holub, Polák, Havlík, Kohoutek, Brožek, Karásek, Kašpar, Kněžour, Havel.

Chrudim – Choceň 5:0 (1:0, 4:0, 0:0). Branky: Polák, Karásek, Holub, Seidler, Havlík. Domácí nastoupili ve stejné sestavě jako v předešlém zápase. V páté minutě ujel Polák po křídle a prostřelil brankáře Sajdla, což byl důležitý moment – 1:0. Chrudimští marně útočili do plných soupeře, naopak si museli dávat pozor na rychlé kontry Chocně. Blýskalo se na obou stranách, ale do přestávky již neuhodilo.

Ve 23. Švadlenka vyslal do brejku Karáska, který se prosmýkl obranou soupeře a z úhlu napálil puk pod víko – 2:0. To byl již uklidňující gól domácích, kteří začali předvádět kvalitní hru, získávali převahu, která vyústila v další góly. Nutno poznamenat, že při několika kontrech hostí prokázal kvalitu opět brankář Chalupa. Ve 33. nejprve Holub neproměnil „loženku“, aby to  vzápětí po spolupráci s Havlíkem a Polákem při vlastním oslabení napravil – 3:0. Po dvou minutách hrála Chrudim přesilovku, uzamkla soupeře v jeho třetině a výsledkem byl gól Seidlera (Cvrček) na 4:0. Ve 39. domácí nejprve neproměnili dvě šance, ale do třetice byli úspěšní po střele Havlíka (Polák) 5:0

V závěrečné dvacetiminutovce dostala příležitost i čtvrtá lajna, hra se vyrovnala, ale góly již nepadaly, utkání se již víceméně dohrávalo z povinnosti. Skupina domácích fanoušků, která svým borcům vytvořila skvělé prostředí, mohla tak spolu s hráči slavit a radovat se z titulu krajských přeborníků.

CHRUDIM postoupila  do kvalifikace o Ligu ČR i v dorostenecké kategorii! Místní dorost po domácím vítězství s Chocní 6:3 byl úspěšný v sobotu i na ledě soupeře, odkud odjel s vítězstvím 10:4 (bližší do uzávěrky nedošlo) a vyhrál tím na zápasy 2:0!
Vzhledem k tomu, že ještě nejsou známi vítězové všech krajských lig mládežnických soutěží, tak ještě chrudimští mladíci neznají kvalifikační soupeře. Ale již nyní jim můžeme přát, aby to po několika marných postupových pokusech alespoň jednomu z chrudimských družstev vyšlo!

JAROMÍR DOLEŽAL