Hokejisté HC Chrudim dokázali vítězstvím 7:2 otočit sérii s Ledčí nad Sázavou a zahrají si tak finále Poháru Vladimíra Martince. V utkání se hattrickem blýsknul kapitán domácích Marek Kišš. Ve finále se tak dočkáme okresního derby, protože už ve středu se druhým finalistou stali hokejisté Hlinska.

Skoro by se některým divákům mohlo zdát, že se při sledování rozhodující semifinálové bitvy posunuli o týden zpět v čase. Chrudimští hokejisté opět poměrně brzo vedli 2:0 a na snížení hostů dokázali obratem odpovědět. Jenže stejně jako před týdnem se Ledči podařilo vstřelit kontaktní branku na 3:2 a nutno přiznat, že nebyla ani příliš daleko od vyrovnání. Kdo ví, jak by se pak zápas vyvíjel. Chrudimští ale dokázali odskočit na 4:2 a odpor soupeře polevil. Do konce utkání se prosadili ještě třikrát a po výhře 7:2 otevřeli finálovou bránu dokořán.

HC Chrudim – HC Ledeč n. S. 7:2 (3:1, 1:1, 3:0)

Branky a asistence: 4. Kišš (Dobiáš), 8. Kišš (Polák Jan), 13. Kišš, 32. Polák Jan, 48. Dobiáš (Turčáni, Kišš), 50. Cvrček (Polák Jiří, Seidler), 53. Budinský (Dobiáš) – 9. Štěrba (Svoboda), 26. Křesťan (Štěpán). Rozhodčí: Kolář – Gregar, Vepřovský. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 128.

Zápas nezačal zrovna v závratném tempu a oba týmy se do útoku příliš nehrnuly. Úvodní oťukávanou tak trochu symbolicky ukončil domácí kapitán Kišš, který se protlačil mezi obránci až před gólmana hostů a trefil přesně horní růžek (1:0). Za minutu dostal do nájezdu parádní přihrávku Novák, ale na hostujícího brankáře nevyzrál. V osmé minutě se ale mohli domácí radovat. Kišš dostal přihrávku mezi kruhy a zvýšil na 2:0. V deváté minutě dokázali hosté snížit, když ihned po vyhraném vhazování, práskl do kotouče Štěrba a puk zapadl za záda Chalupy.

Hattrick 
hned na úvod

Hosté se oklepali a snažili se víc a víc tlačit před domácí bránu. Jejich plány na vyrovnání jim ale překazil Kišš, který se na Vaňka řítil zcela sám a s přehledem zkompletoval svůj hattrick (3:1). Hostující Vaněk poté přenechal své místo v brance Hanákovi. Další změnu skóre už první třetina nepřinesla a tak se na branku čekalo až do 26. minuty. To se hostům podařilo vymanit z tlaku a Křesťan přesnou střelou pod víko snížil na 3:2.

Ledeč pak měla několik slibných šancí na vyrovnání, převážně po obrovských hrubkách chrudimských hráčů, ale zakončení jejích hráčů bylo buď nepřesné nebo jim v cestě stál pozorný Chalupa.

Definitivní tečka

Naopak ledečský gólman Hanák ve snaze dojet a vyhodit puk chyboval a Jan Polák s pomocí tyčky vstřelil ve 32. minutě nesmírně důležitý gól (4:2). Ledeč malinko polevila a dávala chrudimským hokejistům více prostoru. Ti však už nedokázali žádnou ze svých šancí ve druhé třetině proměnit.

Podařilo se jim to až v té třetí. Ve 48. minutě Dobiáš v oslabení ujel obraně Ledče a brankou na 5:2 definitivně zlomil odpor soupeře. Chrudim na ledě dominovala a přidala ještě dvě branky. Nejdříve Cvrček zakončil parádní kombinaci domácích (6:2) a skóre uzavřel střelou od modré Budinský (7:2).
HC Chrudim: Chalupa- Budinský, Machač, Švadlenka, Turčáni, Dvořák – Brožek, Polák Jiří, Kišš, Karásek, Dobiáš, Novák, Cvrček, Seidler, Polák Jan, Koreček, Haltuch.

Ve finále Poháru Vladimíra Martince tak uvidíme souboj dvou okresních rivalů a už nyní je jasné, že trofej poputuje na Chrudimsko. První dějství této velké bitvy se odehraje již tuto neděli.