Pololetní vysvědčení je na výbornou, takže nálada v kabině je jistě skvělá. Ale pozor, tabulka je hodně vyrovnaná…

Nálada je zatím vynikající. Říkám totiž na rovinu s tím, že budeme po první části soutěže v tabulce na prvním místě, jsem ani nepočítal. Na druhou stranu musím ocenit práci všech hráčů, kteří mimo svého zaměstnání chodí na tréninky a hrají zápasy. Proto se nám daří a jsme za to rádi.

Kteří soupeři budou v odvetné části nejtěžší?

Tabulka KLM je vzácně vyrovnaná, takže všichni soupeři budou těžcí. Vždyť z jedenácti utkání jsme jich pět vyhráli o jedinou branku. Je tudíž jasné, že můžeme s kýmkoliv vyhrát, ale i prohrát. Ve třetím kole jsme doma o gól prohráli s Českou Třebovou, ale stejně tak jsme zápas mohli o gól vyhrát. Po čtyřech kolech jsme měli devět bodů, což si myslím, že nás tak trochu nastartovalo. Ale pravdou je i to, že jsme těch bodů mohli mít daleko méně.

Bilance: 8 1 0 2, skóre 61:31 a 26 bodů. Co lze považovat za nejvydařenější a naopak za nejzpackanější zápas?

Z pohledu výsledku se jako nejvydařenější určitě jeví to se Závodní Hokejovou Pardubice (18:1), nejhorší ze stejného pohledu pak porážka 2:7 ve Světlé nad Sázavou. Tam hrál soupeř prostě dobře. Nám se nedařilo zakládat útoky, obrana nehrála tak jak by měla, byla tam vyloučení, z nichž jsme inkasovali, prostě ten zápas se pro nás od začátku vyvíjel špatně.

Odvety začínáte domácím zápasem s Chocní, kde jste v premiéře letošního ročníku zvítězili 3:0. Cílem jsou jistě další body. Váš nedělní soupeř ale natáhl sérii výher na pět zápasů. Tým známých Prachařů (otec trenér, dva synové hráči) bude jistě tvrdým oříškem.

Určitě, souhlasím. Choceň se v poslední době zvedla a šla v tabulce nahoru. Dává hodně gólů, naposledy s Ledčí zvítězila 10:4. Určitě budeme mít o zábavu postaráno.

Kádr HC Chrudim prý doplní útočník Novák. Budou v sestavě ještě další změny?

Změny určitě žádné nebudou. Venca Novák se vrátil ze zahraniční stáže, takže po několika trénincích se normálně zařadí do sestavy. V posledních třech sezonách v kanadském bodování prokazoval, že by se tam jednoznačně vrátit měl. Proto s ním určitě počítáme.

Tento rozhovor je asi na nedělní střetnutí s Chocní tou nejlepší pozvánkou. Utkání slibuje zajímavou a dramatickou podívanou, proto si lze jen přát, aby si cestu na zimní stadion v Chrudimi našlo co nejvíce diváků. Ti by pak měli povzbudit domácí tým za ziskem dalších bodů.

Musíme poděkovat všem, kteří nás do této doby chodí podporovat, ať je to místní fanclub nebo kterýkoliv fanoušek. My už pro to po sportovní stránce z pozice prvního místa více udělat nemůžeme.

JAROMÍR DOLEŽAL