Č. Třebová B - H. Městec 1:7 (1:2, 0:1, 0:4)

Ježci si od třetí třetiny, která byla jasně v jejich režii, výsledek zápasu s českotřebovskými Kohouty pohlídali a získali tak důležité tři body. „Do České Třebová jsme odcestovali poněkud v menším počtu, ale rozhodně ne ve slabší sestavě. Od domácích jsme nevěděli, co na začátku čekat a myslím, že ani to samé nevěděl náš soupeř od nás. Jako první jsme se vedení ujali my, ale soupeř záhy vyrovnal. Když se prosadil střelou od modré.

Na to jsme o pár minut hry dokázali odpovědět a do konce první třetiny jsme odcházeli za stavu 2:1.

V druhém dějství se hra moc neotevírala, a tak se dlouho čekalo na nějakou gólovou příležitost. Té jsme se naštěstí dočkali my a za stavu 3:1 jsme hru jasně řídili. Třetí třetina byla jasně v naší režii a výsledek jsme si bez problémů pohlídali.

Pro nás jsou hlavně důležité tři body, které jsme získali. Celému týmu děkuji za perfektní zápas," komentoval průběh zápasu Jan Doležal.

H. Městec: Snížek (Kučera) - L. Menc, Škubník, Böhm, Macenauer, Paukrt, Šprincl, Doležal, Pilař, Míšek, Drbohlav.

Chrudim - Delta Pardubice 5:1 (1:1,0:0,4:0)

Branky Chrudimi: 15. Bureš (Staněk), 31. Čejgl (Kišš), 39. Bureš (Musil), 42. Bureš, 44. Kišš (Čejgl)

Zápas mezi domácími chrudimskými Žolíky a Deltou rozhodla třetí třetina a hattrick Bureše. „Od začátku zápasu se hrál zajímavý hokejbal s řadou šancí na obou stranách. Skóre otevřeli hosté po zaváhání v naší obraně, Zelenka se sám před Novelinkou nemýlil, jenomže potom Petr Novelinka již svoji bránu zamknul až do konce zápasu a ostatní Delťáci si na něm vylámali zuby. Do konce třetiny jsme dokázali vyrovnat v přesilové hře 5 na 3, kdy ukázkově střelu Staňka tečoval Bureš.

Druhá třetina zůstala bez branek, i přes velký tlak Delty v závěru. Jenomže po druhé třetině jsme si na střídačce řekli, že pokud prohrajeme, půjdeme běhat proslulý „plovárňák" jako o zimní přípravě.

A Třetí třetina začala skvěle, neboť po 31 vteřínách se prosadil Čejgl. Zlomový moment zápasu byla nevyužitá přesilovka Delty, v jejím závěru vybojoval Musil míček nad bývalým Žolíkem Honzou Turčánim a následně po chybné rozehře Mroviece předložil Burešovi do prázdné branky. Další branku vstřelil opět Bureš a završil tak hattrick. Tečku za zápasem udělal Kišš," popsal zápas Lukáš Novelinka.

Chrudim: P. Novelinka - Staněk, L. Novelinka, Trojek Musil, Bureš, Seidler, Kišš, Š. Šídlo, Čejgl

Prachovice - Svitavy 5:0 (1:0,1:0,3:0)

Prachovice si po třech prohrách konečně připsaly výhru, a to nad Svitavami, které naopak prohráli už potřetí v řadě.

(vkn)