Skuteč - Litomyšl 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)

Branky: Peňáz, Bednář M. Švec.

V první dvacetiminutovce byla hra vyrovnaná se šancemi na obou stranách. Druhá třetina přinesla velký tlak hostů, ale Adam Herynek se potkal s výbornou formu. Ve třetím dějství měli sice hosté puk více na svých hokejkách, častěji stříleli, ale domácí akce byly nebezpečnější. Ve 48. minutě se ocitl Kusý sám před brankářem hostů Kalouskem, gól však nedal. Stav se měnil až za dvě minuty po další pohledné kombinaci první lajny Šimon, Bednář, Peňáz, kdy se posledně jmenovaný trefil střelou zápěstím nad gólmanovu vyrážečku 1:0. O minutu později se ale prosadil z prostoru mezi kruhy nekrytý M. Švec a začínalo se od znova. Velká šance Skutče přišla při brejku Kusého, který byl faulován, ale trestné střílení neproměnil! V 58. minutě už to domácím vyšlo. Netolický si vyměnil puk s Peňázem, jeho střelu gólman jen vyrazil a pohotový Bednář se nemýlil 2:1. Hosté pak ještě po oddechovém čase zkusili power play, ale změna skóre již nenastala. Stav série je 1:1 a o postupujícím do semifinále se rozhodne v neděli v Litomyšli.

Sestava HC Skuteč: A. Herynek Pešek, Netolický, Škop, Štursa Šimon, Bednář, Peňáz Hladík, Kusý, Nevole Pražan, J. Herynek, Zdražil Sahula, Zoulík.

Chotěboř - Hlinsko 3:4 (2:1, 0:2, 1:1)

Branky: Kraučuk 2, Eis Pazdera 2, Brebera, Sobotka.

Už z první akce domácích ve 2. minutě udeřilo, změnu stavu přinesla přesná teč Kraučuka. Hosté se nestačili ani vzpamatovat a po podobné situaci Eis rovněž tečí poslal puk do horního levého růžku Veselého svatyně 2:0. Svěřenci trenéra Schweinfurtera se ale nevzdali, naopak začali aktivně pracovat. V 11. minutě při přesilové hře rozebrali dokonale obranu domácích Hron s Bláhou a Sobotkou a finální přihrávku pak Pazdera zametl z kruhů do odkryté chotěbořské klece 2:1. Kontaktní gól nalil hostům nové síly k dobývání Peškovy branky. Již ve 21. minutě měli možnost vyrovnat Štěpánek se Šuvarou, ale puk šel nad horní tyč. Chvíli poté již bylo srovnáno, když si opět Hron s Bláhou vyměnili puk a přihrávka na modrou Sobotkovi znamenala 2:2. Pešek byl sice v brance pozorný, v polovině utkání ale nestačil na střelu Brebery (as. Šuvara) 2:3. Třetí třetina byla provázena řadou vyloučení a v jedné z nich ve 44. minutě Chotěboř opět srovnala stav. Za 100 vteřin však početní výhodu využili i hosté, kdy Peška prostřelil od modré Pazdera (3:4). Hosté se v závěru snažili vynutit si prodloužení, skvělý Veselý ale už nic nepustil a dovedl Hlinsko k vítězství. Stav série je tak 1:1 a rozhodující utkání o postup do semifinále se odehraje v Hlinsku v neděli 22. února.

Sestava HC Hlinsko: Veselý Šuvara, Štěpánek, M. Bureš, Tulis, L. Bureš, Sobotka, Bláha, Hron, Pazdera, Wasserbauer, Boguaj, Černý, Zdražil, Brebera, Vondráček. (dom)