Světlá - Chrudim 7:1 (0:1, 4:0, 3:0)

Branky: 27. a 55. Blažek, 42. a 44. P. Včela, 33. Kubát, 34. Křišťan, 37. Žák 12. Plch.

Jednu výraznou změnu udělali hosté již před samotným začátkem, do utkání překvapivě nastoupili s Chalupou v brance. A také v poli začali s velmi aktivní hrou. Již po minutě se dostal k zajímavé dorážce Králíček, v 5. minutě pak ještě nadějněji vypadala dorážka Plcha. Chvíli poté byl přísně vyloučen Králíček a střela Žáka od modré znamenala velké nebezpečí. Když již byla Chrudim v pěti, najel si mezi její kruhy Kořínek a Chalupa musel jeho pokus vyrážet ramenem. Z protiútoku zase zahrozil Brožek, rána ale byla nepřesná a brankáře Zvolánka neohrozila. Ve 12. minutě šli hosté podruhé do čtyř (vyloučen Polák), při přesilovce Světlé ale nastřelil na modré stojící P. Včela nohy bránícího Plcha, ten se s odraženým pukem následně rozjel do brejku a bravurně provedeným blafákem rozjásal skupinku hostujících fanoušků 0:1. Hosté ale váleli dál a hned za minutu měl po přečíslení dvou na jednoho velkou šanci Ježek, Matoušek však na poslední chvíli jeho příležitost zmařil. V poslední minutě první třetiny vytvořila Světlá v útočném pásmu soupeře velký zámek, střely Šímy a Dolinského však i s trochou štěstí Chalupa za svá záda nepustil.

Druhé dějství začalo oboustranně opatrně. Ve 25. minutě vypálil ve vlastním oslabení nebezpečně P. Včela, Chalupa byl ale pozorný. Za dvě minuty však chrudimský gólman neudržel nahození Žáka od modré a Blažek pohotově vyrovnal. Ve 29. minutě mladý hostující brankář svou chybu napravil, když po brejku dvou na jednoho vytáhl parádní zákrok betonem při gólovém zakončení P. Včely. Ve 33. minutě byl po zbytečném pokusu „o strom" vyloučen Formánek na dvě plus deset minut a Světlá po chvíli přesilovku využila, z dorážky jí dostal do vedení Kubát, když chvíli předtím nastřelil Šíma tyč. A aby toho nebylo málo, hned za 45 vteřin našel ideálně Dolinský Křišťana a ten přidal do poloprázdné klece třetí gól. Hra se v tu dobu již odehrávala převážně před chrudimskou svatyní a ve 37. minutě počtvrté překonal Chalupu nechytatelnou střelou švihem do šibenice Žák (4:1). To již bylo na chrudimského brankáře moc a přepustil své místo mezi třemi tyčemi Amentovi.

V závěrečné třetině se obraz hry nezměnil. Světlá jasně ovládala ledovou plochu a hned ve 42. minutě zvýšil P. Včela vedení svého týmu na 5:1. Při dalším pobytu na ledě pak tentýž hráč přidal šestý gól Světlé a v 54. minutě podtrhl zaslouženou výhru domácího mužstva sedmou brankou Blažek.

Světlá se tak ujala vedení v sérii hrané na tři vítězství 2:0. Třetí utkání je na programu na chrudimském zimním stadionu v neděli 8. března od 18:00 hodin.

Sestavy HC Světlá nad Sázavou: Zvolánek Kořínek, Šíma, Svoboda, O. Včela, Jakub Doležal, Špatenka, P. Včela, Štros, Křišťan, Kubát, Jaroslav Doležal, Kopecký, Šudoma, Dolinský, Blažek, Dušátko, Žák, Venc, Kůrka. HC Chrudim: Chalupa (37. Ament) Formánek, Urban, Zrůst, Budinský, Dvořák, Vích Kišš, Plch, Dobiáš Langr, Ježek, Králíček Seidler, Polák, Cvrček Brožek.

RADEK PECINA