Česká Třebová - Hlinsko 6:3 (3:0, 1:1, 2:2)

Branky: Duba 2, Aulehla 2, Faltus, Rosendorf Dítě 2, Pazdera.

Úvod střetnutí začal dvěma přesilovkami domácích, když tu druhou zužitkoval v 7. minutě Duba. Po minutě Hlinečtí zahrozili Pazderou, ale jeho tvrdá střela cíl nezasáhla. V 15. minutě byl v brejku podražen Zídek, do gólových šancí se dostali Štěpánek s Bláhou, ale skóre se neměnilo. Pak zase převzali otěže Kohouti, kteří v 18. minutě využili další přesilovku a opět to byl Duba, kdo upravil stav na 2:0. Následně L. Černý dokázal pokrýt nájezd Aulehly, ale o půl minuty později tentýž hráč přebruslil obranu soupeře a z brejku uzavřel stav první třetiny.

V druhé dvacetiminutovce Hlinečtí zlepšili pohyb a přišly dvě šance. Střelu Šíra brankář Kohoutů semaforem pokryl, poté se dostal do střelecké šance Boguaj, ale jeho pokus přehodit puk přes záda brankáře Vlacha se nezdařil. V druhé části této třetiny domácí opět zatlačili hosty do defenzívy a ve 34. minutě přidal čtvrtý gól Faltus (Čikl). Při další domácí přesilovce se vyznamenal třemi zákroky L. Černý. Ve 38. minutě fauloval domácí Maška a hosté z početní výhody vstřelili Pazderou první svůj gól (4:1).

Do poslední dvacetiminutovky šli Hlinečtí s cílem zápas zdramatizovat, což se jim povedlo. Po několika šancích upravil ve 46. minutě na 4:2 umístěnou střelou k tyči Dítě. Hosté bojovali a cítili šanci, která přišla v 51. minutě. Rychlá akce přinesla kontaktní branku: Koželuh přihrál na Dítě a ten střelou z kruhů snížil na 4:3! V 56. minutě dělily svěřence Dušana Schweinfurtera od vyrovnávacího gólu jen centimetry, když se do přečíslení prokličkoval Koželuh s Dítětem. Posledně jmenovaný zvolil ve finální části střelu na vyrážečku, ale těsně minul. A pak zase zaúřadovalo staré pořekadlo „nedáš dostaneš". V 58. minutě zvýšil na 5:3 Rosendorf. Hosté ještě zkusili minutu a půl před koncem hru bez brankáře s cílem korigovat stav. Buly však vyhráli domácí, ke kotouči se dostal Aulehla a střelou do prázdné hlinecké klece stanovil konečný stav na 6:3.

Sestava HC Hlinsko: L. Černý Brebera, Zdražil, Boguaj, Dítě, Sobotka, Koželuh, Pazdera, Štěpánek, Tulis, Bláha, Šír, M. Černý, Zídek. (dom, rch)