Do ročníku 2014/2015 jste šli s nejmladším kádrem a tým si nekladl vysoké cíle. V základní části jste získali jen dvakrát po bodu (4:5 SN na ZH Pardubice a 3:4 PP doma se stejným soupeřem). Celkově dvanáctá příčka s pětibodovou ztrátou na předposlední Pardubice není žádná sláva. Chuť pracovat dál zde ale asi byla?

Na konci základní části byl náš tým v herním útlumu a nikomu se nedařilo podle představ. Toto mužstvo nenaplnilo očekávání fanoušků, ani vedení HC Skuteč. Proto se zvažovalo, jak vzniklou situaci řešit. Velký problém pro trenéra bylo velmi komplikované trénování vzniklé absencí neúčastí hráčů. Po jednání vedení klubu byla jednomyslně vybrána varianta na oživení týmu, a to výměna trenéra.

Do druhé části skupiny „B" šlo mužstvo s novým koučem Radoslavem Brázdou, který vystřídal Milana Minaříka. Byla trenérská rošáda příčinou mírného vzestupu Skutče, který díky zlepšeným výkonům i výsledkům předběhl v tabulce svého pardubického rivala?

Ano. Vedení HC Skuteč poděkovalo Milanu Minaříkovi za odvedenou práci a k mužstvu přizvalo do funkce hlavního trenéra Radomíra Brázdu. Myslíme si, že angažování tohoto kouče byl dobrý krok ke zlepšení herního projevu a celkově lepše atmosféry v týmu. Impulsivnější přístup trenéra v koučování zápasů přinesl zlepšenou hru a také potřebné body, které nás posunuly z posledního místa v tabulce o příčku výše. HC Skuteč se pokusí oslovit Radomíra Brázdu i na příští sezonu na prodloužení spolupráce.

Přišlo čtvrtfinále play off o Pohár Vladimíra Martince a nadmíru těžký soupeř favorizovaná Litomyšl. Po porážce na jejím ledě 1:5 přišlo domácí procitnutí a vítězství 2:1. Rozhodující duel v Litomyšli ale domácí vyhráli vysoko 12:0. Co k této čtvrtfinálové sérii říci?

Toto čtvrtfinále bylo nakonec více méně ukázkou, že při zvýšené bojovnosti a nasazení není nereálné soutěž tohoto typu odehrát. Bohužel však máme nedostatek typově vhodných hokejistů a vlastně hráčů vůbec. Příliš úzký kádr se potýkal se spoustou zranění, někteří kluci nastupovali se sebezapřením, což se v průběhu série projevilo naplno.

Na rozloučení se sezonou bylo v plánu odehrát místní derby HC Jiskra (úspěšný účastník meziokresního přeboru). Kdo ví, zdali si „hácéčko" právě po tomto mači nevybere do kádru pro příští sezonu v KLM nějakého šikulu.

Zápas se bohužel pro početnou marodku nekonal. Jiskra má v týmu určitě řadu šikulů, ale vzhledem k jejich pracovní a studijní vytíženosti se nemohou hokeji více věnovat. A to je v Krajské lize určitě potřeba daleko více, než v soutěži, kterou je meziokresní přebor.

JAROMÍR DOLEŽAL