ČTVRTFINÁLE – ODVETY

Jiskra Skuteč – AHC Čankovice 7:3 (1:1, 2:0, 4:2 – SN 1:0)

Branky: Kusý 3, Talácko, Musil, Žák, Starý, rozhodující samostatný nájezd Zoulík – Zvěřina 2, Havlíček. Rozhodčí: Jiří Javůrek – Michal Urban. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:2.

Až do 16. minuty se čekalo na první gól v podání Talácka. Po půlminutě přišla rychlá odpověď hostí, kteří využili přesilovku. Ve druhé třetině Jiskra po pěkných kombinačních akcích vstřelili dva góly – druhý rovněž při početní výhodě, a tak do závěrečného dějství se šlo za stavu 3:1. Hned v úvodu domácí „utekli" na 4:1. Čankovicím se naskytla dvojnásobná přesilovka, ze které přidali svůj druhý úspěch a ve 49. minutě stačily ještě zápas zdramatizovat gólem na 4:3. Tím však jejich brankové hody skončily!

Skutečští zapnuli naplno, přibalili soupeři ještě tři „banány" navrch a za stavu 7:3 a nerozhodného stavu na zápasy 1:1 se šlo do samostatných nájezdů. Až v páté sérii rozhodl domácí Petr Zoulík, který tak vystřílel Jiskře postup do semifinále. Proti chrudimskému nervózně vedenému úvodnímu mači se tentokrát hrálo v poklidu za převahy Skutče.

Sokol Česká Bělá – Torpedo Pardubice 5:0 kontumačně.

Pardubičtí přijeli na hlinecký led k odvetnému utkání se soupeřem, jemuž v prvním čtvrtfinále podlehli 6:11, s malým počtem hráčů. Po odehrané první třetině (5:2) nemohl pro zranění do hry nastoupit brankář Torpeda, a proto musel být zápas předčasně ukončen. Tudíž kontumace 5:0 a postup České Bělé.

ZH Pardubice – HC Bítovany 16:4 (4:0, 7:1, 5:3)

Branky: Kubelka 4, Janecký 3, Sodomka 2, Martinec 2, Havrda, Kubálek, Ludvík, Mlateček, Šindler – R. Formánek 2, Mašík, Brázda. Rozhodčí: Schaffer – M. Javůrek. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Oslabení: 0:1. Slavná předzápasová rozlučka Bítovan se svým dlouholetým hráčem Mirkem Novákem (obdržel svůj dres s číslem 21) pokračovala pro tento tým neslavným debaklem od soupeře, který byl hokejově úplně někde jinde. Rychle šel do dvoubrankového vedení, do přestávky přidal ještě dvě přesné trefy.

Nejproduktivnější hráčem utkání byl pardubický Tomáš Kubelka, jenž si kromě čtyř gólů připsal pět asistencí! V polovině zápasu hosté vstřelili svůj první úspěch za stavu 8:0 a poslední třetina začínala při skóre 11:1. „Závodka" v závěrečném dějství nehrála tak zodpovědně, dovolila Bítovanům korigovat na 11:3 a také v dalších minutách dala prostor soupeři, jehož snaha tentokrát nemohla na rozjetý favorizovaný celek stačit.

Holomci Jezbořice – Vysmátý zmije Pardubice 4:1 (0:1, 3:0, 1:0 – SN 1:0)

Branky: Hudec 2, Martin Beránek, Poloprudský, rozhodující samostatný nájezd Hrubeš – Pavel Beránek. Rozhodčí: Ježek – Borovec. Vyloučení: 1:10. Využití: 2:0. Ještě neuběhla ani minuta a P. Beránek získal hostům vedení 0:1. A to ještě vzápětí Závodník nájezd neproměnil! Hlad po gólu ze strany Holomků postupně narůstal, ale zatím bez patřičného zakončení. Naopak útočníci Pardubic rozchytali Pavlise, takže další gól do první přestávky již nepadl.

Přesilovkový gól „domácí" povzbudil, hrála se vyrovnaná partie, kdy útok střídal útok. Ve 36. minutě únik M. Beránka a střela z úhlu prošla za záda Kosiny a těsně před sirénou po vhazovaném bully se trefil Hudec, takže do kabin se šlo za stavu 3:1. Závěrečnou část začali Pardubičtí tlakem, ale vítr z plachet jim vzalo vyloučení, ve kterém inkasovali z hole Poloprudského – 4:1. Jak se ukázalo, byl to také konečný účet. Vzhledem ke stavu na zápasy 1:1 následovaly samostatné nájezdy.

Po sérii tří byl stav 1:1 a rozhodnutí padlo až v šesté, kdy pardubický Petružálek neproměnil, naopak Tomáš Hrubeš překonal Kosinu, a tím poslal svůj tým do finále.

SEMIFINÁLOVĚ ZÁPASY

Skuteč – Česká Bělá se hraje ve Skutči v neděli 12. 3. od 20.15 hodin,

Jezbořice – ZH Pardubice se hraje v Chrudimi v neděli 12. 3. od 18.45 hodin.

Odvetné zápasy se budou hrát o dalším víkendu, 19. března s bližším určením místa dodatečně.

Jaromír Doležal