SEZONA 2015

Extraliga bude mít 12 týmů. Ještě v nedávné minulosti jsme měli v nejvyšší domácí soutěži zastoupení týmem Úhřetic, který však již druhým rokem bude bojovat o soutěž níže. Extraliga je rozdělena do dvou divizí Západ (Beroun, Kladno, Slavia Praha, Střída Spor t Pardubice, Hradec Králové, Roller Storm Praha) a Východ (Zlín, Brno, Olomouc, Uherský brod, Přerov a místo postupujícího Uherského Hradiště bude Nový Jičín).

1. liga bude mít znovu čtyři divize. Východočeské týmy jsou rozděleny do Divize Sever: Nová Paka, Lomnice n. Popelkou, Vrchlabí, Úhřetice, Třebechovice, Střída Sport Pardubice B a Střed: Polička, Dynamo Pardubice, Eagles Chrudim, Litomyšl, SK IHC Chrudim, Hlinsko a postoupivší z II. ligy Skuteč.

2. liga bude mít stejný systém jako loni. Zúčastní se jí čtyři týmy: Stašov, Skuteč B, Green bombardiers Pardubice a Road Cafe Pardubice.

Zajímavostí v soutěži starších žáků je účast tří družstev žen. V Divizi Západ to budou Úhřetice a Roller Storm Praha, ve skupině Východ pak Zlín. Tým úhřetických žen bude mít za soupeře chlapce ze Středočeského kraje: Beroun, Černošice, Hořovice, Kladno.

V extralize se budou zápisy odesílat elektronicky, zatímco ostatní soutěže budou i nadále používat papírové zápisy, které kluby obdrží poštou spolu s Rozpisem soutěží před startem ročníku 2015.

Předběžná termínová listina 1. a 2. liga: od 25. dubna do 21. června, finálový turnaj 27. 28. 6. 2015. Mládež: od 2. května do 14. června, finálový turnaj 20. 21. 6. 2015.

Školení rozhodčích se uskuteční v sobotu 18. dubna 2015 v Chrudimi teoretická část v restauraci Kleopatra, praktická část na zimním stadionu.

Český pohár se uskuteční ve větší míře, než tomu bylo doposud, a to za větší účasti nejen českých klubů. Letos budou čtyři kvalifikační turnaje, které budou mít svůj regionální název, jsou však součástí Českého poháru: 11. 4. One cup Rakovník, 19. 4. Inline cup Nový Jičín, 25. 4. O pohár starosty obce Úhřetice, 25. 26. 4. Memoriál Karla Rachůnka a Pavla Demitry. Z každého turnaje postoupí vítěz. Vylosované dvojice se utkají o postup do finále turnaje.

Jan Řivnáč, který je nejvyšším činovníkem z našeho okresu v ČAILH (předseda STK a člen prezidia), převzal ještě (asi aby toho neměl málo) vedení ženského národního týmu, když výbor ČAILH nebyl spokojen s výsledky a s prací předchozího realizačního týmu. K tomu nám Honza řekl: „Pokud seženeme dostatek financí, poletíme začátkem června na Mistrovství světa do Argentiny. Současný realizační tým má tuto podobu: Věra Pančáková trenérka do loňska ještě hráčka národního týmu (jinak jde o profesionální trenérku v týmu Red Bull Salzburk), Jan Řivnáč manager týmu a Přemysl Rubeš fyzioterapeut a kustod." (dom)