Publiku se představí v originálním projektu Gipsy Way, v němž jej bude doprovázet stejnojmenná romská cimbálová kapela. Díky svému umění a nekonvenčnímu vystupování slaví Pavel Šporcl úspěchy u všech generací posluchačů. Originální spojení je zárukou toho, že se koncert 23. března stane skutečně strhujícím hudebním zážitkem.

Z pódia k návštěvníkům kromě Pavla Šporcla, který bude celým pořadem osobně provázet, promluví ještě další výjimečná osobnost. Nedělní koncert totiž svojí návštěvou poctí ministr kultury Mgr. Daniel Herman.

„Pana ministra Hermana jsem osobně navštívil a měl jsem možnost představit mu historii i současnou úroveň festivalu. Opravdu velmi si vážíme toho, že nad probíhajícím ročníkem převzal osobní záštitu a co víc, rozhodl o udělení mimořádné dotace ve výši 150 tisíc korun," říká k návštěvě ministra starosta Skutče Pavel Novotný. „Věřím, že si ze Skutče odveze jen ty nejlepší dojmy," dodává Pavel Novotný.

Nedělní koncert Pavla Šprocla a Gipsy Way, který stírá hranice mezi hudebními žánry, je již zcela vyprodán. Do svého závěru dne 4. 5. však skutečský festival nabízí ještě několik zajímavých koncertů, představení či hudebních projektů, na které jsou lístky dosud k dispozici. (bal)