PÁTEK 10. LEDNA

Chrudim: Malajsie I.
V přednáškové síni Vodních zdrojů Chrudim začíná v pátek 10. ledna od 18:00 přednáška o Malajsii. Navštívíte i malajskou část Bornea a sultanát Brunej. Uvidíte Kuala Lumpur, jeskyně Batu, ostrov Penang a Pulau Perhantian, Georgetown, Melaku, NP Taman Negara, Lví město a na závěr se zastavíte ještě v Singapuru. Přednáší Eva Vítková. Vstupné: 30 Kč, děti zdarma.

SOBOTA 11. LEDNA

Skuteč: Tříkrálový ples
Sobota 11. 1. od 20 hodin bude v KKS patřit Tříkrálovému plesu, který tradičně pořádá Římskokatolická farnost ve Skutči. K tanci i poslechu bude návštěvníkům hrát skupina MIX. Předprodej vstupenek probíhá v Květinářství pana Sokola na Palackého náměstí.

Soul of Dancers míří do Hlinska
Přijďte prožít jeden z nejemotivnějších a nezapomenutelných příběhů poslední doby. Jedinečné UV tanečně-divadelní představení svého druhu, založené na silném příběhu a spojení klasického a moderního tance s tanci hiphopové kultury můžete zažít v Multifunkčním centru 11. ledna od 19 hodin.

Příběh vypráví o osudu tajemné dívky Mirie, jež byla pro svůj hřích odsouzena k věčnému životu, aby v našem čase nalezla taneční duši, která by dokázala zvrátit nešťastný osud příští generace lidí.

Účinkují:

Michaela Pelikánová (RDE)

několikanásobná mistrně a vicemistryně Evropy v DCC Freestyle Duo

současná lektorka streetdance a studentka taneční konzervatoře DUNCAN centre Praha

Tomáš Žák (RDE)

2x Mistr ČR a vicemistr Evropy v DCC Freestyle Duo

současný lektor tanců Breakdance a Poppin.

Projekt Soul of Dancers (Duše tanečníků) je dílem Taneční skupiny „Raison D'etre" sestavené z dvou desítek nadaných tanečníků žijících na Vysočině. Jelikož tanec naplňuje jejich životy takřka každý den a poslední dobou cítí, že o něj zájem upadá, rozhodli se spojit své síly nezáleže na druhu tance, věku nebo šikovnosti, aby tak mohli vytvořit představení, které by skrze svůj příběh i zpracování ukázalo široké veřejnosti, jak nádherný dokáže tanec být.

Koncert v Heřmanově Městci
Domov pro seniory hl. m. Prahy a Náboženská obec Církve čs. husitské v Heřmanově Městci Vás srdečně zvou v sobotu 11.1.2014 v 17.30 do Rytířského sálu zámku na koncert Dětského pěveckého sboru Českého červeného kříže v Chrudimi Klíčenky (umělecká vedoucí Iva Malinová). Vstupné je dobrovolné.

Chrudim: Loutko! Hop z krabičky
Kdo by neznal „čertíka z krabičky"? Což takhle inovovat tuto klasickou hračku na pružině a čertíka nahradit čímkoliv z vaší vlastní fantazijní říše? Kdo jiný asi může vyskočit z krabičky? Kašpárek, princezna nebo nějaké zvířátko? Záleží pouze na vás, co si v sobotu 11. ledna od 15 hodin v Muzeu loutkářských kultur vyrobíte. Vstupné: 50 Kč. Kapacita je pro doprovodné programy omezena, při jejím naplnění nelze akceptovat zájem nepřihlášených návštěvníků. Rezervace na email: olga.havlikova@puppets.cz nebo tel. č. 469 620 310. Rezervace nevyzvednutých lístků se ruší 15 minut před začátkem programu.

Myslivecký ples ve Stolanech
V sobotu 11.1.2014 se koná v hostinci Na Baště ve Stolanech myslivecký ples, hraje kapela Chorus. Od 11 hodin můžete přijít na zvěřinové hody.

Heřmanův Městec: Koncert Klíčenek
Domov pro seniory hl. m. Prahy a Náboženská obec Církve čs. husitské v Heřmanově Městci vás zvou v sobotu 11. ledna v 17.30 hodin do Rytířského sálu zámku na koncert Dětského pěveckého sboru Českého červeného kříže v Chrudimi Klíčenky, které vede umělecká vedoucí Iva Malinová. Vstupné je dobrovolné.

NEDĚLE 12. LEDNA

Slatiňany: Výlet do Holic
Klub českých turistů Slatiňany Vás zne va Výlet do Holic, který se uskuteční 12. ledna 2014. Odjezd 7:38 hodin osobním vlakem ze Slatiňan do holic ( přestup Pardubice, Moravany). Program: malá procházka městem, Galerie Kulturního domu města Holic, Muzeum cestovatele MUDr. Emila Holuba. Návrat vlakem z Holic 12:38 hod., event. 14:38 hod.