PÁTEK 30. KVĚTNA

Nasavrky: Muzejní noc v Keltské expozici
Občanské sdružení Boii zve všechny zájemce o historii v pátek 30. května od 19:00 do 24:00 hodin na Muzejní noc do keltské expozice na zámku v Nasavrkách. Program: po celou dobu akce noční volné prohlídky expozice, živí Keltové a Germáni rozlišíte je? 19:30 maňáskové divadlo, 22:30 hra pro odvážné v zámecké zahradě.

Selské trhy 2014 v Hlinsku
V pátek 30. května se v Hlinsku před Orlovnou uskuteční další selský trh. Návštěvníci si budou moci zakoupit různé druhy sadby, rostlin, ovocných stromků, ovoce, zeleniny, potravinových regionálních výrobků apod. Selské trhy se budou konat pravidelně poslední pátek v měsíci. Poslední bude spojen se Svatováclavským jarmarkem.

Kácení máje v Morašicích
SDH Morašice pořádá v sobotu 30. května slavnostní kácení máje. Sraz účastníků je na velkém hřišti v 17 hodin. Mládenci s panstvem a partou komediantů půjdou průvodem po vesnici vyzvednout taneční partnerky. Po celou dobu hraje kapela pana Maliny. Občerstvení je zajištěno.

Heřmanův Městec: Dárek pro každého něco 
Náboženská obec Církve čs. husitské v Heřmanově Městci chystá v pátek 30. května v 18.30 v synagoze recitál Karla Richarda Marinova Dárek pro každého něco. Vstupné je dobrovolné.

Mladoňovice: Cesta po Ghaně
Obecní knihovna obce Klešice připravuje v pátek 30. května od 18 hodin v přízemí Obecního domu v Klešicích Cestu po Ghaně očima Jakuba Nováka. Čeká vás promítání fotografií s komentářem „klešického" Jakuba Nováka o studijním výjezdu do Ghany v Africe. Vstupné se neplatí.

SOBOTA 31. KVĚTNA

Dopoledne pro děti v Hamrech
Milé děti, rodiče a přátelé, srdečně jste zváni na Dětský den plný zábavy 31. května od 9:30 12:00 hod. na zahradě Azylového domu v Hamrech u Hlinska.Na pěkně strávené dopoledne s vámi se těší maminky a zaměstnanci azylového domu.

Ronov nad Doubravou: Vodácký den
Ronovští skauti zvou 31. 5. 2014 od 14:00 na Nový rybník na Vodácký den. Připraven je závod pětičlenných družstev na pramici O modrou stuhu. Zapůjčení lodí možné, ukázka eskymáckých obratů jistá.

Slatiňany: Festiválek na klíček 2014
Srdečně Vás zveme na 2. ročník Festiválku na klíček, který se uskuteční dne 31. 5. 2014 od 13:00 hodin v areálu Sokola Slatiňany. Těšit se můžete na pódiová vystoupení i bohatý doprovodný program.

Nasavrky: Dětský večer pro dospělé
31.05.2014 20:00, Loupežnická Galerka Ochoz
První červnový týden otevíráme netradičním mejdanem. Pojďme si zavzpomínat na dětská léta a oslavit tak svátek dětí trošku jinak. Večer plný soutěží a her (např.: slalom v kočárku, pití piva z kojenecké lahvičky… )

Ronov nad Doubravou: Koncert mladých pěvců_
Město Ronov nad Doubravou organizuje unikátní koncert studentů a absolventů pěveckého oddělení pražské konzervatoře, žáků jednoho z našich předních hlasových pedagogů, jímž je profesor Jiří Kotouč. Někteří z nich již vystupují v Národním divadle a jsou hosty dalších českých divadel. Koncert se bude konat poslední květnovou sobotu, dne 31.5. v 16:00 hodin v ronovském kostele sv. Vavřince. Na programu zazní známá díla českých i světových autorů.

Pohádkový les v Úherčicích
Tradiční akce procházka lesem kolem tábořiště v Úherčicích, se koná v sobotu 31.5.2014 od 09:00 hodin. Na cestě z pohádky do pohádky, se soutěžemi a v táboře s ohněm vás čeká i opékání a občerstvení. Touto akcí začínají oslavy 10. výročí založení občanského sdružení Palučiny.

Chrudim - Dětský jarmark
Zábava s dětmi a pro děti všeho druhu – od sportovního vyžití přes malování, zpívání, soutěže až po bleší trh výrobků dětí z chrudimských MŠ a zájmových organizací. Pohádkový jarmark se stánky s cukrovou vatou, sladkým i slaným popcornem, perníčky a vůbec vším, co děti rády mlsají. V sobotu dopoledne na Resselově náměstí v Chrudimi.

NEDĚLE 1. ČERVNA

Slatiňany: Narozeninový koncert Jurije Artjuščenka
Zveme Vás na Narozeninový koncert Jurije Artjuščenka, který se uskuteční v neděli 1. června 2014 v 16:00 hodin v kostele sv. Martina ve Slatiňanech. Jako hosté se představí K. Stepasjuková (klavír), J. Sychrovská (zpěv), A. Křivský (housle), J. Ulrich (kytara), flétnový soubor Světlušky a Magic melody.