PÁTEK 6. BŘEZNA

Obecní ples v Bojanově 
Kulturní komise Městyse Bojanov pořádá Obecní ples, který se koná dne 6.3.2015 od 20:00 hodin v tělocvičně ZŠ Bojanov.

Bítovany: Oldies víkend aneb socialistická gurmánská party
Ve dnech 6. - 8.3.2015 můžete přijít do Penzionu U Nováků nostalgicky zavzpomínat na to lepší z minulé doby a tím je jídlo a pití. Přijďte na kuřecí prsa s broskví, krevetový koktejl nebo klasické knedlíky s vejci. Navíc v sobotu 7. března od 19 hodin bude na programu socialistická diskotéka s DJ Jachim.

Ples hasičů v Heřmanově Městci 
V pátek 6. března od 20:00 hodin se v sokolovně koná ples hasičů.

Prachovice: Teta to plete
V pátek 6. 3. 2015 v 18:00 můžete přijít do kulturního domu na divadelní představení Teta to plete. Představí se ochotníci z Prachovic. Vstupné 50 Kč.

SOBOTA 7. BŘEZNA

V sobotu zahajují letošní Rosické trhy
V sobotu se uskuteční první z letošní série pravidelných sobotních Rosických trhů. Areál tržiště v Rosicích u Chrasti bude pro návštěvníky otevřen od 7 do 12 hodin. Trhy se budou konat každý týden až do 19. prosince.

Třemošnice: Ples firmy Dvořák
V sobotu 7. 3. 2015 od 20:00 můžete zavítat do kulturního domu na ples firmy Dvořák. K poslechu a tanci hraje kapela Březovanka.

Hasičský ples v Nasavrkách
Hasičský sbor města Nasavrky zve v sobotu 7.3. od 20 hodin do sokolovny na hasičský ples. K tanci a poslechu hraje kapela Quattro. Rezervace míst je možná u paní Dostálové v Zelenině na náměstí.

Chrudim: Med chutná i léčí
V jídelně Střední školy zemědělské a VOŠ Chrudim se zítra od 9 hodin uskuteční přednáška na téma Léčebné účinky včelích produktů. Akce je určena všem, které zajímá med jako zdravá výživa, lék, kosmetický prostředek apod.  

Heřmanův Městec: Expediční kamera 2015
6. ročník přehlídky nejlepších filmových dokumentů o cestování, dobrodružství, divoké přírodě, extrémních expedicích a zážitcích (360 min.) začíná v kině Mír Mír Heřmanův Městec v sobotu 7. března od 16 hodin.

Bítovany: Oldies víkend aneb socialistická gurmánská party
Ve dnech 6. - 8.3.2015 můžete přijít do Penzionu U Nováků nostalgicky zavzpomínat na to lepší z minulé doby a tím je jídlo a pití. Přijďte na kuřecí prsa s broskví, krevetový koktejl nebo klasické knedlíky s vejci. Navíc v sobotu 7. března od 19 hodin bude na programu socialistická diskotéka s DJ Jachim.

NEDĚLE 8. BŘEZNA

Hlinsko: Sjezdovka přivítá Karneval na lyžích
V neděli se v hlineckém skiareálu uskuteční Karneval na lyžích a závody pro příchozí. Vyvrcholí tak letošní zimní sezóna. Tradičně pestrá a veselá akce bude doprovázena rovněž testováním lyží Sporten. Začátek programu byl stanoven na 10. hodinu. Zmiňovaná neděle bude v pořadí sedmdesátým dnem hlineckého sjezdového lyžování v této zimě.

Chrudim: Chrudimská opona
Divadelní soubor J. N. Štěpánka Chrudim pro vás připravil další ročník přehlídky Chrudimská opona. Tentokrát se můžete těšit na skvělou komedii Raye Coneye Peklo v hotelu Westminster. Zjistíte, jak drobná chybička v ubytovacím pořádku v hotelu Westminster udělá doslova „peklo" a zkomplikuje plánované víkendové zálety. Představení v podání Divadelního souboru Vrchlický Jaroměř se koná v neděli 8. března v 19 hodin na velké scéně Divadla Karla Pippicha. Vstupné: 100 Kč. Lístky je možné zakoupit v předprodeji v Informačním centru na Resselově náměstí nebo v pokladně Divadla K. Pippicha. Délka představení 140 min.

Dětský karneval na Žumberku
V neděli 8. března se v kulturním domě na Žumberku (naproti obecnímu úřadu) uskuteční tradiční dětský karneval. Děti se mohou těšit na bohatou tombolu, ceny pro nejlepší masky a chybět nebude ani občerstvení. Začátek karnevalu je ve 14 hodin.

Bítovany: Oldies víkend aneb socialistická gurmánská party
Ve dnech 6. - 8.3.2015 můžete přijít do Penzionu U Nováků nostalgicky zavzpomínat na to lepší z minulé doby a tím je jídlo a pití. Přijďte na kuřecí prsa s broskví, krevetový koktejl nebo klasické knedlíky s vejci. Navíc v sobotu 7. března od 19 hodin bude na programu socialistická diskotéka s DJ Jachim.