PÁTEK

25. ročník silvestrovského turnaje dvojic

Nasavrky – TJ Sokol Nasavrky zve všechny volejbalisty v pátek 30. prosince do místní sokolovny s venkovním areálem na 25. ročník silvestrovského turnaje dvojic. Prezence probíhá do 9:00 v sokolovně.

Oslavte konec roku u pramene Chrudimky

Hlinsko – Blíží se konec roku a ten je pro turisty spojen s tradičním setkáním u pramene Chrudimky, které se koná 30. prosince. Letos se jedná již o 34. ročník této oblíbené akce, která nese název Silvestr na Chrudimce. Akci pořádá Klub českých turistů v Hlinsku ve spolupráci s Městským úřadem a firmou Dalu. Pramen se nachází poblíž obce Paseky u Chlumětína a můžete se k němu vydat z kteréhokoliv místa v okolí. K prameni vyrážejí turisté z blízkého okolím ale i ze vzdálených míst, jako třeba vloni ze Skutče, Chrudimi, Havlíčkova Brodu, Žďáru nad Sázavou nebo i z Jihlavy. Řeka Chrudimka nás na této akci symbolicky spojuje. V loňském roce se zde sešlo 1300 turistů. Vydejte se i vy s hlineckými turisty na toto oblíbené místo tak, abyste k prameni dorazili mezi 10. až 15. hodinou. Přijďte odkudkoliv a na čemkoliv. Pokud si nezvolíte vlastní trasu, můžete se z Hlinska přidat k hlineckým turistům. Sraz účastníků pěší trasy je v 11:00 hod před ZŠ ul. Resslova. Budou-li dobré sněhové podmínky, tak můžete jet na lyžích. Sraz lyžařů je ve 12:00 hod. u klubovny klasického lyžování na Ratajích pod teplárnou. Kdyby se vám nechtělo jít pěšky ani na lyžích, můžete využít mimořádné autobusové linky, která odjíždí ve 12:30 hod. ze zastávky před Sokolovnou. Při větším zájmu pojede autobus dvakrát. Už samotný název akce napovídá, že je dobré si k prameni vzít něco na „zahřátí" a se známými si při této příležitosti připít s přáním všeho nejlepšího v roce 2017. U pramene bude zajištěn prodej medoviny a vuřtů, které si budete moci opéci na připraveném ohni. Každý z účastníků obdrží pamětní list. Na zpáteční cestu můžete využít také mimořádnou autobusovou linku, která odjíždí ze zastávky Paseky u Chlumětína v 15:15 hodin.

Již podesáté je tato akce spojena s charitativní akcí „Novoroční čtyřlístek", která na přelomu roku probíhá na mnoha místech v republice. Za vybrané peníze se budují bezbariérové cesty pro hendikepované turisty. Vydejte se s kamarády k prameni a přispějte na dobrou věc. Když přispějete dvacetikorunou, určitě nezchudnete, budete mít dobrý pocit a k tomu ještě dostanete odznak Novoročního čtyřlístku a kalendář na rok 2017. Je připraveno 1000 odznaků a k tomu ještě 1500 pamětních listů.

SOBOTA

Silvestrovská plavba

Ronov nad Doubravou - Patnáctý ročník silvestrovské plavby se koná v sobotu 31. prosince na řece Doubrava, a to v úseku od Ronova po Žleby. Začíná se v jednu odpoledne u skautské klubovny. "Povinné vybavení: neoprén, různé drtiče mrazu a vnitřní topidla, nejlépe tuzemská," uvádějí pořadatelé seznam vybavení.

Silvestr v Pohledu

Pohled – Na poslední akci roku v Kulturním domě v Pohledu jste zváni v sobotu 31. prosince od 20 hod. K tanci a poslechu hraje DJ Bull, připraveno je promítání, karaoke, půlnoční přípitek! Vstupné 50 Kč, občerstvení si přineste ze svých vánočních zásob.

Silvestr ve Škrovádě

Škrovád – Na oslavu konce roku můžete přijít do Hospůdky Pod Kopcem ve Škrovádě. Hrát bude Dj Bc. Bzuk, připraveny budou slané pochutiny na stoly, obdržíte půlnoční přípitek, slosují vám vstupenky o zajímavé ceny a kdo bude mít zájem, rozvezou jej domů. Vaří se po celou noc dle nabídky. Rezervace oproti prodaným vstupenkám v hospůdce. Vstupné 150 Kč.

NEDĚLE

Novoroční sestup do údolí Doubravy

Hlinsko - Klub českých turistů Hlinsko pořádá tradiční akci Novoroční sestup do údolí Doubravy. Půjde se z Chotěboře do Bílku, odjezd vlakem do Chotěboře v 9:05, předpokládaný návrat z Bílku je ve 12:32 (v Hlinsku ve 12:55).

Novoroční vycházka k Báře

Chrudim - Novoroční vycházku můžete podniknout v neděli 1. ledna také s Klubem českých turistů Chrudim k rozhledně Bára v celkové délce 12 km. Sraz je v 11.30 hodin před krytým bazénem v Chrudimi, odchází se v 11:45 hodin.

Novoroční vejšlap po okolí Nasavrk

Nasavrky - Novoroční vejšlap po okolí Nasavrk je připraven 1. ledna od 13:30 z nasavrckého náměstí.

Bohoslužba v Dvakačovicích

Dvakačovice – Neděle, 1.1.2017, 9.00, v sále na faře, Bohoslužby novoroční, se svatou Večeří Páně, kazatel Ladislav Havelka, farář z Vysokého Mýta.

Pěvecký sbor Slavoj zve na koncert

Chrudim – Smíšený pěvecký sbor Slavoj Chrudim, který letos oslavil 160. výročí své činnosti, zve veřejnost na Nový rok v obvyklých 15.30 hodin do kostela Nanebevzetí Panny Marie - těšit se můžete na jeho Novoroční koncert.