Chrudim: Břetislav v Chrudimi
První zmínka o Chrudimi, první zastavení Chrudimě historické, které rozehraje program připomínající události roku 1055 v Chrudimi, dobová tržnice a příjezd knížete Břetislava bude na programu na Žižkově náměstí 10. ledna od 9 hodin.

Hlinsko: Bude hlína!
Dne 10. ledna od 18.30 hodin začíná v divadelním sále MFC multižánrový, multivitaminový festival naplněný takovým množstvím zábavy, že by jí neuvezla ani multikára (kdo přijede multikárou, má vstup zdarma). Divadlo, Rampušák a hlavně spousta skvělé hudby. No prostě bude hlína!

To nejdůležitější je ale program:

18:30 Národní Třída derniéra divadelní hry GT Hlinsko

19:45 Saxer rock / Hlinsko

21:00 Letrourou blues-rock'n'roll / Žďár nad Sázavou

22:30 Hoochachos hip-hop orchestra/ Žďár nad Sázavou

00:00 Intergalactic Banana Of The Fallen Monkey Nation crossover-metal / Chrudim

01:30 Martin S. z Letrourou a jeho výběr pecek

Cena vstupného: 70 Kč předprodej (IC a U Hlineckého Koníčka), na místě 100 Kč. K tomu budou po MFC pobíhat a bavit vás Ráfkovic, Honza Chmelík a další pocestní hudebníci. Mnohem víc informací najdete na budehlina.tumblr.com a také na Facebooku Hlineckého Bidetu. Tak tam mrkněte.

Chrudim: Turecko aneb divokým Kurdistánem i bezpečnou Anatolií
 V pátek 9. ledna od 18:00 jste zváni do přednáškové síně Vodních zdrojů na přednášku nazvanou Turecko aneb divokým Kurdistánem i bezpečnou Anatolií. Turecko je zemí, která vznikala na křižovatce obchodních cest a kde se střetával nespočet etnik a kultur. S Davidem Hainallem procestujete náhorní planiny východního a středního Turecka, zamíříte do politicky stále neklidného tureckého Kurdistánu, vystoupíte na 5167 m vysoký Ararat. Při návratu se zastavíte v oblasti označované jako Kappadokie. Vstupné: 40 Kč, děti zdarma. Předprodej v Informačním centru, Resselovo nám. 1 stará radnice. Informace a telefonická rezervace 723 004 397 nebo gutzer@centrum.cz

Hlinsko: Koncert Společná věc

Přijměte pozvání na koncert Společná věc, který se uskuteční 19. února v 18.30 hodin v Multifunkčním centru. Koncert Tomáše Pfeiffera na Vodnářský zvon je jedinečným souzněním velkoplošné parabolické projekce a nástroje, tvoříc tak neopakovatelný umělecký zážitek. Návštěvníci koncertu uvidí neobvyklý multimediální projekt spojující historický nástroj Vodnářský zvon s filmovým doprovodem, příběhy pro jednotlivé skladby koncertu jsou inspirovány každodenním životem.