23. září potěší všechny své příznivce legendární Jaroslav Samson Lenk. Toho v současné době můžete potkat po celé naší republice v rámci turné Samson & Radim: Troubadour Tour, v němž mu dělá partnera Radim Zenkl. Jeho jméno není u nás úplně známé, neboť tráví většinu času za hranicemi, především v USA, kde natočil již pět sólových alb. Proslavil se hlavně hrou na mandolínu. Je autorem speciální techniky hry na mandolínu 2 trsátky nástroj potom zní, jako by se hrálo na dva nástroje současně. Krom toho, že se objevuje na pódiích celého světa, navštěvuje pravidelně Českou republiku. Zde se na pódiích setkává například s Vlastou Redlem, Čechomorem, Vladimírem Mišíkem, Buty, Bratry Ebeny či Karlem Plíhalem. Samsonův a Zenklův společný koncert přinese Samsonovy téměř zlidovělé písně, Zenklovy instrumentálky, ale i keltské a středověké skladby.

O dva dny později ( 25. září ) bude Multifunkční centrum patřit milovníkům slavné jihočeské dechovkové kapely Babouci. V současné době vede kapelu Petr Shýbal a odborníci jí řadí k tomu nejlepšímu, co u nás v této hudební oblasti můžete potkat. Babouci vznikli již v roce 1875. Díky tomuto letopočtu se Babouci označují jako nejstarší jihočeská kapela. Jejich fanouškovská základna je opravdu hodně široká a někteří se za nimi neváhají vydat na koncert i mnoho desítek kilometrů. Nyní máte možnost se za nimi vydat i do Hlinska.

Na tři příznivce Samsona Lenka a na tři fanoušky Babouků čekají vždy dvě vstupenky na jejich koncerty. Pošlete správné odpovědi na tyto otázky, a pokud budete mezi prvními třemi, vítězství je vaše.

Otázka Samson & Radim: Troubadour Tour Jak se jmenuje kapela, jejíž součástí je Samson Lenk již přes třicet let?

Otázka Babouci Z jakého města pochází kapela Babouci?

Odpovědi posílejte na adresu sedlak@hlinsko.cz do 20. září. (ps)