Taky jsem zaznamenal aktivitu bidelníků z Technických služeb města Chrudim, kteří neúnavně a asi i zbytečně se snaží regulovat hnízda havrana polního shozem jeho hnízd, neb tento inteligentní pták si vybral za svou největší hnízdící kolonii právě naše krásné město a nedá si pokoj a znečisťuje ho i nás trusem a pokojné občany obtěžuje svým krákáním. Dostal mne postřeh jednoho citovaného občana, který to počínání bedlivě pozoroval a přišlo mu divný že: „Ptáci, ale jako by změnu nechápali, mnohde zatím dál posedávají mezi holými větvemi," Mě to divný nepřijde.

Také jsem zaznamenal průlomové sdělení ministryně Marxové, Englsové, Beatlesové, jak jí vtipně nazývá soused mého souseda, a totiž že:
„Když se podíváme na studie, tak stres vede skutečně k fyzickým nemocem a je to závažná věc," řekla ministryně. To se ostatně ví odjakživa, ale jak vidno, současná doba se současnými vedoucími je pro pracovní stres výživná. A dále to rozvedla ministryně v tezi, že by zaměstnavatel měl svým milovaným zaměstnancům zajistit antistresovou místnost, kde by si mohli asi např. v nadsázce dosytosti na vedení nahlas si zanadávat, vhodná by byla místnost se světlíkem, nebo zařídit nadiktované relaxační přestávky v rámci pracovní doby…atd.

A nyní bez nadsázky: přátelská a zrelaxovaná atmosféra je základ dobrého pracovního výkonu zaměstnanců. To ví každý schopný manažer a jen neschopný a zamindrákovaný vedoucí bazíruje na dodržování nesmyslných nařízení a minutových příchodech a odchodech na oběd či na všech šikanózních nařízeních např. že si nesmí zaměstnanec během práce sníst ani jablko aj. To vše se mu vrátí v nedostatečné pracovní morálce a odvedené práci. Pokud ovšem o tu odvedenou práci vedoucímu záleží.

Ivan Baborák, výtvarník