Pod koly rychlíku zahynul před jedenáctou hodinou v neděli večer další člověk.

Podle našich informací se jednalo o sedmapadesátiletého muže z Pardubic, který doplatil na svou nerozvážnost. "Údajně se vracel z práce z noční a podlezl na přejezdu na Dašické závory," uvedl jeden ze svědků. Ve chvíli, kdy muž vstoupil do kolejiště jej ale v plné rychlosti smetl rychlík od České Třebové. Strojvedoucí pravděpodobně náraz ani nezaznamenal, protože souprava dojela až na pardubické hlavní nádraží. Až tam se zjistilo, že na přední části lokomotivy zůstala kromě krve viset brašna mrtvého.

Provoz na trati byl kvůli mimořádné události okamžitě přerušen, což se dotklo minimálně sedmi nočních rychlíků a řádově stovek cestujících. Vlaky musely zastavit nejen kvůli vyšetření události, ale také proto, že do kolejiště museli vyrazit hasiči, policisté a strážníci, kteří se pokoušeli najít tělo mrtvého zhruba na tříkilometrovém úseku tratě. V místě střetu, kousek za přejezdem, totiž zůstaly jen amputované nohy. Další části těla se našly až o pár desítek minut později, zhruba o kilometr a půl dále - zhruba v místech, kudy vede podchod "Myší díra".

Až poté, co kriminalisté provedli ohledání míst neštěstí, mohl být provoz mezi stanicemi Kostěnice a Pardubice částečně obnoven. Některé vlaky ale mezitím nabraly přes dvě hodiny zpoždění.