„K události došlo krátce před osmou hodinou. Hlavní silnice spojující Hlinsko s Poličkou pak byla kvůli odstraňování následků nehody uzavřena a doprava byla odkloněna na objízdnou trasu. Přesné příčiny nehody vyšetřujeme," sdělil chrudimský policejní mluvčí Jiří Tesař.

Policie ve střehu

Ještě v průběhu dopoledne se pak policisté pustili do šetření další dopravní nehody. K té došlo tentokrát ve slatiňanské ulici T. G. Masaryka a jejími aktéry byli řidiči dvou osobních automobilů.

Bílá záplava

Ať už byly příčiny pondělní dopravní nehody u Krouny jakákoliv, jisté je, že situaci řidičům neusnadňovaly ani ztížené povětrnostní podmínky. Na celém Chrudimsku totiž od rána sněží, je zataženo a kvůli sněhovým srážkám je snížena také dohlednost. Na silnicích druhých a třetích tříd leží již od rána vrstva místy nového a místy uježděného sněhu zčásti krytého posypem a takové vozovky byly jsou sjízdné jen se zvýšenou opatrností.

Pozor musí řidiči dávat i na silnicích 1. tříd, na nichž místy rovněž leží vrstva nového sněhu. Ve zbývajících úsecích leží zbytky rozbředlého sněhu po chemickém ošetření. 

Zdroj: Youtube