Vážné zranění

V sobotu po šestnácté hodině došlo srazil vlak cyklistu na nechráněném železničním přejezdu ve Slatiňanech.

„Vlak narazil přední částí do levého boku jízdního kola. Naštěstí při této nehodě nepřišel nikdo o život. Zraněný cyklista však musel být s vážným poraněním převezen do nemocnice, kde byl hospitalizován. Kolegové na místě provedli s vlakvedoucím i strojvedoucím dechové zkoušky, které požití alkoholu vyloučily. Proč a z jakých důvodů k této nehodě došlo, nyní zjišťují kolegové z místního dopravního inspektorátu. Zda byl cyklista pod vlivem alkoholu, je také předmětem dalšího šetření," dodal k nehodě policejní mluvčí Jiří Tesař.

Pil až po nehodě?

V noci ze soboty na neděli narazil jednadvacetiletý mladík nejprve do plotu a poté naboural do zaparkovaného auta. K nehodě došlo v Bítovanech. Řidič se poté vysoukal z auta a odešel. Po chvíli se však vrátil a s policisty již spolupracoval.

„Samozřejmě, že kolegové ihned zjišťovali, zda mladý muž není pod vlivem alkoholu. Výsledek? Byl. Nadýchal 1,70 a 1,78 promile. Hlídce po dechové zkoušce tvrdil, že nehodu sice zavinil, ale alkohol požil až po nehodě. Zda jeho tvrzení je pravdou bude nyní zjišťovat soudní znalec z oboru zdravotnictví. Ke zranění naštěstí nedošlo a předběžně vyčíslená škoda činí 100.000 korun," dodal mluvčí Policie České republiky Jiří Tesař. (lv)