Třináctka v datu byla nešťastnou pro nezletilou dívku, kterou ve 14:15 při přecházení vozovky v ulici ČS Armády v Chrudimi srazil autobus. „Nezletilá chodkyně šla vpravo po chodníku od hotelové školy k nádraží a při přecházení komunikace se zřejmě řádně nepřesvědčila, zda může bezpečně přejít. Nevyužila vyznačený přechod pro chodce a vstoupila do vozovky těsně před projíždějící autobus značky SOR," popsal průběh nehody tiskový mluvčí chrudimské policie Jiří Tesař. „Řidič autobusu strhl řízení vlevo, avšak střetu již nezabránil," doplnil Tesař. Dívka při nehodě utrpěla zranění, se kterým byla převezena do nemocnice. Alkohol u řidiče a chodkyně byl vyloučen dechovou zkouškou.

Policisté se zabývají i poškozením předního nárazníku a pravého blatníku u zaparkovaného osobního automobilu Škoda Octavia. Dopustil se ho dosud neznámý řidič s nezjištěným vozem někdy v době od 08:57 do 10:03 na parkovišti před autoservisem Hybeš ve Dřenicích. Viník z místa havárie ujel.

Policie se obrací na veřejnost s žádostí o pomoc. Případní svědci uvedených nehod se mohou ozvat na tel. čísla 974 572 251 (262) nebo na bezplatnou linku 158. Mohou se i osobně dostavit na dopravní inspektorát Policie ČR v Chrudimi. Lze využít i e-mail: dicr@mvcr.cz.