Na místo přijeli profesionální hasiči z Hlinska. „Jednotka zajistila místo zásahu a poskytla motorkářovi předlékařskou pomoc. Po příjezdu zdravotnické záchranné služby jednotka profesionálních hasičů pokračovala ve spolupráci s poskytováním zdravotní péče až do transportu zraněného do sanitky,“ uvádí za hasiče Jana Poláková. Ti ještě zabezpečili motorku proti požáru a zabránili úniku provozních kapalin.

Během vyšetřování a odstraňování následků nehody byla silnice průjezdná jen jedním pruhem a hasiči tu kyvadlově řídili dopravu.

Když dopravní hlídka policie celý případ zadokumentovala, hasiči naložili motorku na vlek, silnici uklidili a zprůjezdnili. Na základnu se vrátili krátce po půl páté.

Těhotná v nabouraném voze

Sice početnější, ale na zranění naštěstí chudší byla dopravní nehoda, která se odehrála též v pondělí, ale deset minut před šestnáctou hodinou, kdy do sebe narazila čtyři vozidla v Hrochově Týnci.

Když na místo přijeli chrudimští profesionálové, už na místě zasahovala jednotka místních dobrovolných hasičů.

„Všichni účastníci nehody vyvázli bez zranění. Jedna z řidiček byla v šestém měsíci těhotenství a tak si ji převzala do péče posádka zdravotnické záchranné služby a odvezla do nemocnice na vyšetření.

Hasiči zajistili místo dopravní nehody, zabezpečili vozidla proti požáru a pomocí sorbentu zlikvidovali únik provozních náplní. Dopravní nehodu vyšetřila Policie ČR,“ dodává Jana Poláková.