Nehoda, která mohla skončit tragicky a obrovská nezodpovědnost. Po střetu nákladního a osobního auta nechal řidič náklaďáku zdemolovaný vůz se dvěma vážně zraněnými. Neposkytl ani první pomoc a dokonce se snažil od místa nehody ujet. Jenže k vlastní smůle o pár minut později havaroval.

V autě seděly dvě ženy. Jedna z nich se nacházela v blízkosti havarovaného auta a s hasiči, kteří okamžitě přijeli na místo, komunikovala. Druhá žena ale zůstala těžce zraněná uvězněna ve vraku, takže záchranáři museli použít vyprošťovací zařízení.

Na místo byl přivolán vrtulník letecké záchranné služby, který ženu transportoval do nemocnice. "V tu chvíli bylo jasné, že řidič nákladního vozidla z místa havárie ujel. Nedostal se ale daleko, havaroval u Podhořan," řekla tisková mluvčí Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje Vendula Horáková.

Zda byl šofér náklaďáku, který přepravoval cement, pod vlivem alkoholu, zjišťovali policisté. Hasiči v Podhořanech zajistili řízení dopravy, postarali se také o likvidaci uniklých provozních nákladů u obou aut. Z osobního vozu zbyl jen vrak, který byl z místa havárie odvezen.

Ilustrační foto.
Příběh o přepadení si vymyslel