Svědectví přímo z místa nehody jsou vskutku mrazivá.

Například Roman Mrázek dorazil dříve než záchranáři a napsal na Facebook: „Byl jsem na místě, pomáhali jsme těm klukům z dodávky, než přijela záchranka, a byla to fakt hrůza. Hledal jsem baterku v tý Vectře, abychom ji odpojili, nakonec byla vylítlá mimo auto. Musela to být hrozná rána."

V osobním autě Opel Vectra jela devatenáctiletá dívka. Jenže u Podlažic u Skutče uháněla příliš rychle do zatáčky, což byla fatální chyba.

„Střetla se zde dodávka
s dvěma osobními vozy. Dvě osoby utrpěly zranění a byly převezeny do nemocnice. Třetí osoba utrpěla zranění, kterým na místě podlehla," řekla Vendula Horáková, tisková mluvčí hasičů Pardubického kraje.
Dívka podle všeho dostala na mokré silnici smyk a nezvládla rychlost auta. Vlétla totiž do kolize se dvěma automobily.

„Řidička jela od Skutče směrem na Chrast a pravděpodobně nepřizpůsobila rychlost jízdy. Její auto dostalo smyk a přejelo do protisměru. Tam se nejprve střetla bokem s protijedoucím osobním vozem Land Rover, a to velmi lehce. Po rotaci se však následně střetla s dodávkou, která jela taky od Skutče. Tento střet už nepřežila," popsal průběh nehody mluvčí policie Jiří Tesař.

Silnice byla po dobu vyšetřování nehody, přibližně od dvaceti hodin do půl jedné v noci, uzavřena.

Řidič dodávky a jeho spolujezdec byli převezeni do nemocnice – naštěstí jen s lehkými zraněními.

Řidič třetího auta vyvázl nezraněn. Dechové zkoušky na alkohol u dvou řidičů byly negativní, u zemřelé byla nařízena soudní pitva.

Policie bude případ vyšetřovat, ale už první den naznačila, že příčinou byla rychlost. S tím souhlasila i většina diskutujících na Facebooku. „Tento úsek je nebezpečný a je dost ridičů, kteří tomu nepřizpůsobují svou jízdu. Sama mám zkušenost, kdy protijedoucí auta jela v mém pruhu," upozornila Agája Opajsliková.