Vážnou havárií začala v okrese Chrudim motorkářská sezona. Mezi Sečí a Kovářovem se v neděli 14. dubna odpoledne střetl motorkář s osobním vozem a utrpěl při nehodě zranění, se kterým musel být převezen do nemocnice. Zraněna byla i žena ve voze.

Na místě zasahovali profesionální hasiči, kteří zajistili místo nehody a po vyšetření havárie policií odstranili její následky. 

Další letošní případy z východních Čech

Svitavy: Motorkáři se stala zatáčka osudnou
Vážná dopravní nehoda se stala v sobotu 13. dubna odpoledne na silnici I/35 na Svitavsku. V pravotočivé zatáčce směrem od Litomyšle na Koclířov došlo ke střetu motocyklu s osobním vozidlem. Těžce zraněného motocyklistu transportoval vrtulník do Fakultní nemocnice v Brně. Po pár hodinách svým zraněním ale podlehl. Příčinu i okolnosti této tragické nehody policisté vyšetřují. (ap)

Jičínsko: Projížďku odnesl těžkým zraněním
 „V neděli 14. dubna odpoledne jel jednapadesátiletý řidič na motocyklu Kawasaki ve směru od Vojic na Chomutice na Jičínsku. V pravotočivé zatáčce nezvládl zřejmě vlivem nepřiměřené rychlosti jízdy řízení, vjel do protisměru a havaroval mimo komunikaci," uvedla jičínská policejní mluvčí Hana Klečalová. Muž byl s těžkým zraněním letecky transportován do fakultní nemocnice v Hradci. Škoda byla vyčíslena na 50 tisíc korun.