Ve třetím finálové utkání o postup do I. ligy basketbalu hráči domácího Darrenu dlouho drželi naději na prodloužení série, ale nevyšla jim koncovka, a tak v rozhodujícím utkání nakonec podlehli.

TJ Sokol BC Darren Chrudim - VŠB Ostrava 76:82 (26:17, 46:38, 58:58).

Darren začal velmi dobře perfektní střelbou v útoku a vynikající obranou soupeře z Moravy zaskočil. Hned v úvodu si vytvořil náskok, který po velkém boji udržel až do poloviny utkání. Po přestávce hosté přidali, Darren znervózněl a svými chybami dovolil soupeři vyrovnat. Do posledního dějství tak družstva nastupovala za nerozhodného stavu. Bohužel to byli domácí, kteří měli „černého Petra" v podobě hrozby vyfaulování se klíčových hráčů. Chrudim proto začala trochu zakřiknutě a snad i trocha štěstí chybělo v koncovce. Těchto záporů zkušení hosté plně využili a vytvořili si mírný náskok, který přes velkou snahu už Darren nedokázal dotáhnout a prohrál.

Body Darrenu: O. Votava 21, Bubeník 12, Chalupník 11, Dosoudil 10, Filip a Kameník 7, Soudek 6, Táborský 2.

Jiří Chlíbek, trenér Darrenu: „Je škoda, že jsme nevyužili dobrou střelbu 10 trojek v zápase a dobrou obranu. Soupeř byl opravdu velmi kvalitní a zkušený. Hráčům chci poděkovat za to, že odvedli dobrou práci a nejen v tomto utkání. Pro tento mladý tým je to velký úspěch a i přes prohru ve finále, skvělá sezona. Děkuji také sponzorům, bez kterých by se tento úspěch nekonal, ale také divákům a doufám, že nás na podzim opět podpoří v hojnějším počtu než letos."

(ch)