Holice – Chrudim 84:79


Body a sestava: Votava 20 bodů, Soudek 11 bodů, Hanus 11 bodů, Plíšek 10 bodů, Mareček 8 bodů, Táborský 8 bodů, Tkadlec 5 bodů, Halamka 4 body, Chalupník 2 body.

Štěpán Popelka, trenér Chrudimi: „K prvnímu přátelskému utkání jsme jeli do Holic. Bohužel v sezóně se s nimi již nepotkáme, tak jsme si chtěli vychutnat derby aspoň před sezónou.

Do utkání jsme šli s tím, že chceme hrát rychle agresivně do koše. To nám vyšlo dokonale. Hlavně díky duu Mareček – Plíšek jsme se dostali do mírného vedení. Náš přechod do útoku byl velice dobrý a Holice s ním měly problémy. Zbytek prvního poločasu byl dost vyrovnaný. Byly tam nějaké zbytečné ztráty, ale to se dalo čekat, vzhledem k tomu, že to byl první zápas.

V druhém poločasu jsme trochu změnili sestavu. Chtěli jsme vyzkoušet hrát ve vyšší sestavě. A přineslo to ovoce. Téměř každý doskok byl náš a soupeř s tím nevěděl rady. Do začátku čtvrté čtvrtiny jsme s domácím celkem drželi krok a byl to velice vyrovnaný zápas. Pak přišla zase naše chvilka a soupeř odskočil na 13 bodů. Jsem rád, že to kluci nevypustili a ještě zabojovali a nakonec jsme výsledek korigovali na konečných 84:79 pro domácí.

První zápas splnil moje očekávání. Odehrál se ve velice dobrém tempu a ukázal nám naše silné stránky, ale i ty slabé. Na nich máme ještě čas zapracovat," řekl trenér a s úsměvem dodává: „Jsem rád, že se zápas povedl hlavně našim mladým hráčům, kteří ukázali, že nechtějí jen zahřívat lavičku a bojovali o minuty na hřišti. Odvedli dobrou práci."