Program play off1. zápas dnes od 17:00
SH Chrudim                           2. zápas 1. dubna – BrnoPř.     3. zápas 14. dubna

Chrudim Fantastická, neuvěřitelná, parádní! Taková byla dosavadní sezóna chrudimských basketbalových borců. Jednou se o nich zřejmě bude vyprávět, jako o hráčích, kteří se postarali o největší úspěch chrudimského basketbalu v novodobé historii. „Tato sezóna pro nás byla nezapomenutelná a věřím, že v nás dlouho zůstane. Základní část nemohla dopadnout lépe.

Něco takového se v Chrudimi nepovedlo po desetiletí a zřejmě už také nepovede," nešetřil slova chvály kapitán týmu Jan Filip. Sám si je však vědom, že ta nejdůležitější část sezóny teprve přijde. „Čeká nás dvou zápasové klání s Brnem. Právě v tomto duelu se bude rozhodovat o postupu do baráže o I. ligu. Věřím, že naše letošní jízda ještě neskončila," dodává s úsměvem.

Na chrudimské borce ale čeká pěkně tvrdý oříšek. SK Podolí letos ve II. lize skupiny C získalo 38 bodů za 16 vítězství a šest porážek s celkovým skóre 1669:1463. V týmu mají brněnští hodně silný kalibr, tři hráči stávajícího kádru mají zkušenosti s českou nejvyšší basketbalovou soutěží. I parametry některých plejerů budí řádný respekt. Hned pětice z nich přesahuje dva metry.

Trenér Chrudimi Štěpán Popelka ale neváhal a na dnešního soupeře se náležitě připravil. „Během týdne jsme se snažili získat nějaké informace o soupeři. Máme asi hrubou představu, jak by mohli hrát," objasňuje chrudimský lodivod a pokračuje: „Dle statistik jde vyčíst, že nás rozhodně nečeká nic lehkého. Podolí má hned pět hráčů, kteří mají průměr přes 10 bodů. Bude tedy na nás, abychom hráli koncentrovaně celých 40 minut."

Do důležitých bojů však budou nastupovat hráči Sokola v nekompletní sestavě. Chybět bude pivot Bambuškár, zahalen tajemstvím je i start kapitána mužstva Filipa. „Bohužel nemůžeme počítat s pivotem Rosťou Bambuškarem, kterého skolila nemoc. Nejistý je také start kapitána Jana Filipa. O jeho nasazení se rozhodneme až před zápasem," objasňuje Popelka.

Chrudimští se budou moci spolehnout na známe prostředí. „Máme výhodu domácí palubovky, tak doufám, že předvedeme dobrý výkon a fanoušci budou spokojeni," uzavírá trenér Popelka.