Právě po slavném šachovém rodu je pojmenována jedna z variant šachů, ve které se na mezinárodním festivalu Czech Open odehrálo mistrovství světa.

„S aktivním hraním jsem sice skončila, ale zaneprázdněná jsem pořád stejně. Trávím daleko více času s rodinou, ovšem s bílými a černými figurami jsem zůstala spjatá nadále. Na kontě mám několik knih a snažím se rozšířit povědomí o šachách," prozradila devětatřicetiletá Maďarka, která s aktivní kariérou skončila v roce 2014.

Turnaj v Polgár Superstar Chess vyhrál třináctiletý Yoav Kosashvili z Izraele před Rusem Vladislavem Krapivinem.

Dále se odehrál otevřený turnaj dvojic v rapid šachu hraný pod názvem Eurokomplex Autoskla Open. Z vítězství se radovalo druhé nasazené ruské duo Demidov – Bryzgalin, které předčilo své krajany Čigajeva s Yuffou. Bronz si z klání odnesli Češi Vojtěch Plát a Martin Červený.

Dnes začne na festivalu mistrovství České republiky v rapid šachu, do kterého se přihlásili David Navara, Sergej Movsesjan, Viktor Láznička a řada dalších šachistů. Hrají se i ostatní klání v rapid šachu a superbleskový turnaj, vrcholit bude ratingový turnaj.