Základní skupinu UEFA Futsal Cupu Chrudimští vyhráli, když na Kypru neprohráli ani jeden zápas. Teď je čeká elitní skupina, z níž postupuje pouze jeden tým do závěrečného Final Four. Druhá fáze Ligy Mistrů se odehraje od 19. do 24. listopadu v Pardubicích. Los elitních skupin proběhne v pátek 18. října od 14 hodin v Nyonu.

„Težko se vybírá"

Trenér Daniel před sezonou říkal, že by rád Chrudimi splnil sen a dostal ji do finálové čtyřky. „Nejprve musíme dobře připravit hráče. Jsme na dobré cestě, abychom se poprali o postup," říkal trenér Era-Packu a pokračoval: „Moc se na UEFA Futsal Cup těšíme, ale ještě nás čeká několik zápasů v lize, na které se musíme také dobře připravit."

Do elitních skupin se losují i čtyři nasazené celky. Jelikož Sporting Lisabon a Kairat Almaty (obhájce) také pořádají jednu ze čtyř elitních skupin, přijede do Pardubic buď FC Barcelona (vítěz 2012), nebo loňský vicemistr Dinamo Moskva. „Chtěl jsem Sporting Lisabon," říkal Daniel, „Všichni se těší, na koho narazíme, protože budeme hrát doma, ale uvidíme, koho nám los přisoudí. Oba celky nebude lehké porazit, takže se těžko vybírá."

Ani dalším potencionálním soupeřům ve skupině nechybí kvalita. „Ptáme se, koho chceme, zda Dinamo nebo Barcelonu, ale je potřeba si dávat pozor i na ostatní soupeře, kteří budou velice silní. První fázi jsme sice vyhráli, ale čekají nás rozhodně těžší soupeři než v prvním kole," upozornil Daniel.

Hostitelské týmy elitní fáze: FC Litija (Slovinsko), FK ERA-PACK Chrudim (ČR), Kairat Almaty (Kazachstán), Sporting Lisabon (Portugalsko).

MICHAL PAVLÍK