K řece Chrudimce se sjedou čtyři nejlepší celky a budou bojovat o celkové vítězství. Dnes jsou na programu už od 12 hodin semifinálové boje, v neděli pak přijde na řadu finále. Mezi nejlepší čtyřku se probojovaly celky IHC Berounští Medvědi, IHC Nový Jičín, SK Černošice a celek IHC Night Birds Přerov.

Největším aspirantem na titul je zcela bez pochyb celek z Berouna, který v základní části neprohrál ani jedno střetnutí, a s předstihem si tak zajistil přímý postup do čtvrtfinále. V něm se Medvědi postavili Hradci Králové, který sice posílil a zkušené hráče, ani bratři Novákové však berounské hokejisty nezastavili. V prvním utkání série vyhrál Beroun 9:4, ve druhém souboji pak přidal ještě dvě branky navíc, po výhře 11:4 si tak pojistil místenku ve Final Four.

Druhý skončil po základní části Nový Jičín. Ten se před boji v play-off zařadil na druhé místo, díky kterému se vyhnul bojům v osmifinále. Ve čtvrtfinále pak novojičínští hokejisté narazili na pražský Storm a bylo z toho pořádné drama. První duel zvládli lépe Pražané, druhý zase ovládl Nový Jičín. O postupujícím tak rozhodlo až následné prodloužení, ve kterém rozhodl Ondřej Sluštík, a poslal tak svůj tým do bojů o medaile.

Třetím aspirantem na extraligový titul je tým SK Černošice. Ty po poměrně povedené základní části, ve které se jen o skóre dostaly na třetí místo, přivítaly na svém hřišti ve čtvrtfinále Kladno, a vyhnuly se tak nevyzpytatelné Olomouci. Ve středočeském souboji se více dařilo Černošicím, které na výhru 7:4 navázaly výsledkem 12:9, čímž si zajistily premiérovou účast na FInal Four a soudě dle mnoha názorů, budou ve finálové čtyřce pomyslným černým koněm.

Stejně jako ostatní tři účastníci na FInal Four i Přerov postoupil rovnou do čtvrtfinále, když se po základní části umístil na čtvrté příčce. Přerovští bojovali i finálový turnaj proti nejtěžšímu soupeři, když na svém hřišti přivítali loňského mistra. Olomouc ale letos nepředváděla zcela přesvědčivé výkony, čehož využil právě Přerov a po těsných výhrách 6:5 a 6:4 svého soka vyřadil.

Jak říká sám Jan Řivnáč, generální manažer české ženské inlineové reprezentace a předseda sportovně technické komise inline hokeje v jedné osobě: „Snažíme se, aby český inline hokej migroval po celé ČR. Chrudim si zasloužila hostit letošní final four už proto, že na místním zimním stadionu hraje hned několik místních klubů, i celků z blízkého okolí. Jako příklad z chrudimských týmů bych uvedl celky Eagles Chrudim a celek DK IHC Chrudim. Z okolních týmů zde má domovské hřiště Dynamo Pardubice, In-line team Skuteč a Mad Parrots Úhřetice, takže místní zimní stadion je velmi slušně vytížen."

V jednotlivých zápasech bude možnost vidět i některá velmi známá jména extraligových či prvoligových hokejistů. „Celky Berouna a Černošic by podle všeho měly přijet posíleny o extraligové hokejisty. Účast hokejistů v celku ale v inline hokeji neznamená jisté vítězství, protože extraligových inline hokejistů hraje mimo jiné i velmi kvalitní zahraniční soutěže. Třeba ve Francii či ve Španělsku jsou dvě výborné kvalitní soutěže v inline hokeji a účastní se jich právě hned několik hráčů z české nejvyšší soutěže," doplňuje informace k vyvrcholení soutěže Jan Řivnáč.

Vstupné na všechna utkání je zdarma a kromě extraligových celků bude možnost na chrudimském zimním stadionu vidět i družstvo české reprezentace v inline hokeji.