FK Era-Pack Chrudim – 1. FC Nejzbach Vysoké Mýto 9:1 (5:1)

Ke zteči zatroubil Brazilec Douglas, který v rozmezí osmdesáti vteřin na přelomu 3. a 4. minuty dvěma „angličany" otevřel skóre. Nejprve mu pomohla levá tyč a ve druhém případě pravá. V 7. minutě se prosadil M. Mareš po rohovém kopu a bylo to již o tři góly. Poté však názorně předvedl svoji silnou stránku vysokomýtský gólman Gerčák. Přesným výhozem našel Semeráda, který z voleje propálil Mellera – 3:1. Choutky Nejzbachu na případný zvrat však rychle zchladil dvěma trefami Max, takže do kabin se šlo za stavu 5:1.

Po necelé minutě druhé půle završil svůj hattrick Douglas a potvrdil tak, že mistrovský tým hodlá pokračovat v brankostroji. Ten poněkud přibrzdily střely Popelky do tyče a Vladyky do břevna, ale ve 26. minutě využil Slováček chybného rozehrání Gerčáka při power play hostů a do prázdné svatyně zvýšil už na 7:1. Ve 32. minutě zahrál R. Mareš Gerčákovi „na housle" a v předposlední minutě byl na světě druhý hattrick, který si připsal další Brazilec Max – 9:1. Kýžené „desítky" se fanoušci sice nedočkali, ale přesto odměnili vítěze bouřlivými ovacemi.

Branky: 3., 4. a 21. Douglas, 11., 13. a 39. Max, 7. M. Mareš, 26. Slováček, 32. R. Mareš. Chrudim: Meller – M. Mareš, R. Mareš, Max, Slováček – Douglas, Cacau, Popelka, Vladyka. V. Mýto: L. Gerčák – Brychta, Formánek, Semerád, Munzberger – Jeníček, Jiráský, Forgáč, Dostál – J. Gerčák, Novotný.

Jaroslav Bartušek, trenér Chrudimě: „V prvním poločase jsme si vytvořili hodně šancí a dali z nich pět branek, což je solidní. Ve druhé půli už to byla spíše otázka, kolik gólů ještě přidáme. Jsem rád, že se nám podařilo zabránit inkasování více branek. A proč nehrál Rešetár? Ten dnes odpočíval, protože měl drobné problémy, ale na příští zápas už by měl být připraven. Druhý duel bude pro nás určitě těžší. V Mýtě domácí zahrávají hodně nakopávaných dlouhých balónů a snaží se je využít hlavičkováním a různým tečováním. Určitě to bude daleko složitější, než tady."

Roman Páral, trenér V. Mýta: „Prohráli jsme naprosto zaslouženě. Chtěli jsme praktikovat důslednou obranu, což se nám nepodařilo. Chyběl mi tam větší důraz a snaha porvat se o lepší výsledek. Byla škoda za stavu 3:1, kdy jsem si chtěl vzít time a dohrát poločas v šesti lidech, ale pak jsme dvakrát rychle inkasovali a poločas skončil 5:1. V kabině jsem kluky nabádal, aby zápas nezabalili, zkusili dotáhnout některé akce, abychom nepříznivý výsledek zkorigovali, ale nepodařilo se to. Nakonec to vyznělo jako nějaké futsalové školení mistra. Bohužel jsme postrádali zraněného Michalce a Vágnera, kterému zakázal start MFK Chrudim. Musíme se připravit na domácí zápas a hrát aktivněji a důrazněji, jinak bychom opět neměli šanci. Říkal jsem klukům, že mi nebude vadit, když soupeř bude kopat tři, čtyři děsítky, ale nesmíme jej nechat hrát jeho typickou hru, kdy nám nepůjčí dvě, tři minuty balón a pak si najde nějakou skulinku ke vstřelení gólu. A my tím běháním bez míče pak nemáme sílu na útočení."