Program čtvrtfinále:1. utkání -  úterý 31.03. 20:00 hodin; Chrudim
2. utkání - čtvrtek 02.04. 19:30 hodin; Brno
3. utkání - pátek 10.04. 20:00 hodin; Chrudim
případné 4. utkání - pondělí 13.04. 20:00 hodin; Brno
případné 5. utkání - pátek 17.04. 20:00 hodin; Chrudim

Oba soupeři se spolu v letošním ročníku Chance futsal ligy střetli dvakrát a pokaždé se z vítězství radovali Chrudimští, kteří navíc od Helasu neinkasovali ani jeden gól! Nejprve na konci listopadu doma porazili Brněnské díky hattricku Alvarita 3:0, začátkem března pak v předposledním kole vyhráli 2:0 i v hale Královopolská, a to díky gólům Kilmera a Rodriga.

Již samotný pohled na konečnou tabulku po základní části jasně naznačuje, kdo je v sérii favoritem. Era-Pack skončil se ziskem 58 bodů druhý, Helas s 23 body sedmý. Jenže je starou známou věcí, že play off je nová soutěž, v níž se začíná od naprosté nuly a může se zrodit nejedno překvapení. Ostatně podrobněji o tom mohou vyprávět třeba na třetím Benagu, které minulý týden doma před televizními kamerami podlehlo v nádherném zápase na penalty druhému brněnskému celku Tangu a značně si svůj plánovaný postup do semifinále zkomplikovalo.

Že něco podobného nesmí připustit si všichni hráči v kabině Era-Packu, ale i trenéři a vedení, velmi dobře uvědomují. V reprezentační pauze tak „potichu" převzal tým jako hlavní doposud hrající asistent Dentinho, který však měl problémy s nataženým tříslem, a tak se mohl nějaký čas své nové funkci věnovat důkladněji. A asi není již žádným tajemstvím, že mu s přípravou na dálku radí z Kazachstánu trenér Cacau. Tým navíc přizval před vyřazovacími boji ke spolupráci i kondičního trenéra Antonia Chica.

Jaroslav Bartušek, asistent trenéra: „Na první utkání se pochopitelně těšíme. Absolvovali jsme dva týdny tvrdé přípravy a já věřím tomu, že dnešní zápas zvládneme a úspěšně tak vykročíme do série. Očekávám ale, že i hráči Helasu budou mít na střetnutí velkou chuť a budou nás chtít potrápit, protože poslední utkání, které jsme u nich nedávno odehráli, bylo celkem vyrovnané a oni si vytvořili několik velmi nebezpečných šancí. I z toho důvodu si myslím, že dnes půjde o zajímavý zápas, ve kterém budeme chtít hrát hodně aktivně, budeme se snažit soupeře po celém hřišti pressovat a hlavně musíme využívat vypracované šance.

Kádr je zdravotně zcela v pořádku a nikdo by neměl mít žádné komplikace. To znamená, že připravena bude kompletní sestava včetně dlouhodobých marodů, ale třeba i hrajícího trenéra Dentinha, který si už natažený sval také vyléčil.

Za celý mančaft na závěr můžu říct, že budeme velmi rádi, když nás přijde povzbudit co nejvíce diváků, kteří nám připraví skvělou atmosféru a budou šestým hráčem našeho mužstva."

Vedení Era-Packu vypravuje pro své fanoušky autobusový výjezd na čtvrteční druhé čtvrtfinálové utkání série v Brně, ve sportovní hale Vodova. Odjezd bude v 16:30 hodin od chrudimské sportovní haly a již teď je nahlášených na třicet fandů. Další zájemci se mohou hlásit na tel. 776 661 643 u p. Šindeláře.

RADEK PECINA