Necelý měsíc před startem letní přípravy představilo vedení klubu posilu na lavičku dvanáctinásobného mistra. Od dalšího ročníku povede FK ERA-PACK Chrudim brazilský trenér Felipe Conde, jenž má velké zkušenosti s nejvyšší brazilskou futsalovou soutěží, které se pokusí zúročit právě na chrudimské palubovce!

V loňské sezóně se na lavičce ERA-PACKu Chrudim vystřídalo několik osobností. Po hrajícím kouči Dentinhovi mužstvo přebral Petr Horák s Jaroslavem Bartuškem a Tomášem Mellerem, následně ve vyřazovacích bojích vypomohl Cacau. Jméno pro sezónu 2016/2017 je již jasné, lodivodem dvanáctinásobného mistra bude Felipe Ferraz Conde. Čtyřiatřicetiletý trenér má řadu zkušeností s jihoamerickými fotbalovými a futsalovými soutěžemi, kde dlouho působil jako kondiční trenér. Nyní ho čeká naprosto jiná role, pokusí se dotáhnout Chrudim do vysněného Final Four a získat na její stranu mistrovský titul s pořadovým číslem třináct.

A kdo že vlastně nový trenér Chrudimi je? Felipe Conde se narodil 23. září 1981 v Rio de Janeiru, kde vystudoval bakalářský titul se zaměřením na fyzickou a fyziologickou přípravu a trénink a následně postgraduální studium s tím spojené. Kromě toho absolvoval řadu důležitých fyzických kurzů ve spojení s fotbalem a futsalem, mezi nejvýznamnější patří kurzy v Moskvě, Buenos Aires a São Paulu. Trenérské činnosti se věnuje soustavně již od roku 2001, kdy střídavě působil jako hlavní a kondiční trenér v řadě klubů.

K jeho největším futsalovým úspěchům se řadí z pozice kondičního trenéra titul v dresu Kairatu Almaty v kazašské lize, vítězství v poháru a 4. místo v UEFA Futsal Cupu. Nejvíce však Felipe Conde zazářil až v posledních dvou letech, kdy se v dresu celku Assoeva futsal pohyboval na čele nejvyšší brazilské soutěže a dokonce dosáhl na titul vicemistra ligy 2016! Nyní se přesouvá do středu starého kontinentu pomoci východočeské Chrudimi k dalším úspěchům!

„Snažili jsme se najít trenéra, který bude schopen kvalitně připravit mužstvo po fyzické stránce, a zároveň aby měl zkušenosti jako hlavní trenér. Právě ve fyzičce jsme viděli obrovské rezervy u našich hráčů zejména v UEFA Futsal Cupu v maďarském Györu. Je to těžké, ale z ekonomických důvodů si nemůžeme dovolit skladbu trenérů, kde se každý trenér specializuje pouze na svoji činnost – mám tím na mysli koučování, fyzická příprava, trenér brankářů, taktická příprava, jako mají například v Kairatu. Náš výběr jsme konzultovali s Cacauem, který zná Felipeho ještě ze svého hráčského působení právě v Kairatu," komentoval pro klubový web výběr nového kouče František Tichý, prezident klubu.

Trenérská kariéra:

2001-2005 – Club Comary (U17, U20)
2005-2007 – Teresopolis
2007-2008 – Kairat Almaty (kondiční trenér)
2008-2009 – jachtařský klub Vasco de Gama
2009 – CAT Telecom futsal
2010-2011 – fotbalový klub Botafogo F.R. U20 (kondiční trenér)
2011 – C.R. Vasco da Gama U20
2012 – Botafogo (kondiční trenér)
2013 – Umuarama futsal
2014-2016 – Assoeva futsal

Trenérské úspěchy:

- čtyřikrát mistr státu Rio de Janeiro (2002, 2003, 2005, 2012)
- mistr Kazachstánu, kazašského poháru (2008)
- 4. místo v UEFA Futsal Cupu (2008)
- druhé místo v brazilské lize 2016.   (vkn, dej)