Starší dorost: T.J. Sokol BASF Chrudim – TJ Lokomotiva České Budějovice 32:32 (14:15).

Utkání dvou sousedů v tabulce slibovalo zajímavou házenou, i když ani jedno z mužstev nebylo v kompletní sestavě. Od začátku se hrálo ve svižném tempu, první čtvrthodina byla herně i gólově vyrovnaná. Potom Sokolové získali po několika pěkných akcích s dohrávkou do pivota čtyřbrankový náskok. Hosty to ale nijak nezaskočilo, pokračovali ve své dynamické hře a do přestávky výsledek dotáhli a o 1 gól otočili ve svůj prospěch.

I ve druhém poločase pokračovaly oba týmy s rychlou a dynamickou hrou. Hosté si stále udržovali náskok, místy až o 4 branky. Domácí mohutně povzbuzováni diváky bojovali a v 17. minutě vyrovnali. Pak nastala nelítostná bitva o body, oba týmy se střídaly ve vedení a nic si navzájem nedarovaly. Koncovka byla nadmíru dramatická, emoce pracovaly na obou stranách. Minutu a půl před koncem bylo srovnáno. V poslední minutě byli domácí v útoku, ale nedařilo se jim zakončit. Tři sekundy před koncem rozehrávali po faulu hostů ve vzdálenosti 11 m, ale pěkná střela Černého skončila jen na tyči, a tak utkání skončilo zaslouženou remízou. Hosté překvapili, že i s nepočetnou lavičkou vydrželi hrát celé utkání ve vysokém tempu a s rychlým přechodem do útoku.

Sestava a góly Chrudimi: Zavřel – Mikan, M. Dvořáček, Reichl (15/3), P. Pospíšil, Černý (7), F. Herzán (4), Moravec (5), Petržilka, Šmahel, Kopáč (1). Trenér: Milan Lédl, vedoucí družstva: Libor Dvořáček.

Mladší dorost: T.J. Sokol Úvaly – T.J. Sokol BASF Chrudim 20:18 (14:9).

V souboji dvou sokolských týmů se hrálo na venkovním hřišti s „umělou trávou" v Úvalech, a tak bylo důležité, jak se s tímto nepříjemným a pro ně nezvyklým povrchem hosté vyrovnají. Na takovém hřišti nelze používat házenkářské lepidlo a také pohyb musí být jiný, protože jemný písek podkluzuje. Jak průběh utkání ukázal, Chrudimští se s tímto hendikepem zejména v prvním poločase vypořádat nedokázali. Po vyrovnané dvacetiminutovce domácí pětigólovou šňůrou odskočili a tento náskok se ukázal jako rozhodující. Ve druhém poločase byli sice hosté o kousíček lepší, ale na vítězství to tentokrát nestačilo.

Sestava a góly Chrudimi: Zavřel – Mikan (1), Deml (1), Sotona, Budiš, P. Pospíšil (1), Vaněk (1), F. Herzán (1), Moravec (9/3), Petržilka (1), Kopáč (2), Valúch (1). Trenér: Zdeněk Herzán; vedoucí družstva: Jan Kunhart.

(ld)