HC Plzeň – T.J. Sokol BASF Chrudim 26:12 (10:6).

Starší dorostenci odjížděli do Plzně v oslabené sestavě bez 5 hráčů, ale zejména bez hlavních opor a nejlepších střelců Reichla, Černého a Moravce. A tak cílem tentokrát nebylo získat body, ale odehrát důstojné utkání bez příliš vysoké prohry. První poločas skončil nezvykle nízkým skóre (10:6), což bylo důsledkem kvalitní obrany Sokolů, podpořené několika pěknými zákroky brankáře Březiny a na druhé straně slabou střeleckou potencí jejich oslabené sestavy. Ve druhém poločase už se přece jen více projevila převaha domácích, Chrudimským při bránění urostlých domácích spojek rychle ubývaly síly, což se obrazilo na konečném výsledku. I tak trenéři hráčům děkovali za předvedenou snahu a bojovnost.

Sestava a góly Chrudimi: Březina – Mikan (1/1), M. Dvořáček (1), Šmahel, P. Pospíšil (2), Kopáč (1), Herzán (5/1), Petržilka (2/1), Vaněk, Švec. Trenér: Zdeněk Herzán, vedoucí družstva: Libor Dvořáček.

T.J. Sokol BASF Chrudim – TJ Jiskra Zruč nad Sázavou 37:28 (17:15).

Utkání druhého s třetím slibovalo na chrudimské palubovce zajímavý souboj. Domácí Sokolové chtěli napravit nepovedené utkání z minulého kola, a tak se hned od začátku do svého soupeře „zakousli". Poměrně brzy se dostali do vedení, a to si udržovali po celý první poločas.

S přispěním brankáře Zavřela si vypracovali až šestibrankový náskok. Potom se přece jen nevyvarovali několika chyb a zbytečnými vyloučeními nabídli hostům možnost snížit poločasové skóre na rozdíl dvou branek. Ve druhé půli se trenér hostů dvojitou osobní obranou pokusil eliminovat střeleckou sílu domácích spojek a otočit vývoj utkání, ale povedl se mu pravý opak. Touto taktikou se hodně uvolnil a otevřel prostor na brankovišti hostů a domácí Sokolové si šikovnou kombinací vytvářeli šance, které vesměs proměňovali. Zejména se zaskvěl Pavel Pospíšil, který z levého křídla zaznamenal ve druhé půli 8 branek. V této fázi utkání získali domácí rozhodující náskok, který si i přes oboustranně nervózní závěr, kdy se na palubovce začalo trochu jiskřit, bezpečně pohlídali.

Sestava a góly Chrudimi: Zavřel – Mikan (3), Deml, Sotona, Budiš (2), P. Pospíšil (8), Vaněk (1), Herzán (10/1), Moravec (7/2), Petržilka (2), Kopáč (4/1), Novák. Trenér: Zdeněk Herzán, vedoucí družstva: Jan Kunhart.

(ld)