K zajímavým soubojům došlo už v základních skupinách. V nich nejvíce pozornosti upoutali domácí hráči Kozel – Menc, ale také reprezentační duo Bílý – Stárek nebo ženský tým Rejlová – Zapadlová.
Pravou dovednost a um útočníků a brankářů ale odhalily až vyřazovací souboje. Osmifinálem prošli všichni očekávaní favorité, a tak se pomyslný chléb úspěchu lámal ve čtvrtfinále. Do bojů o medaile se bez potíží dostala favorizovaná dvojice Bílý – Stárek a také mladíci Běloušek – Synek, kteří svou formu náležitě stupňovali.

Překvapením bylo vyřazení dvojice Štefek – Turčani. Čtvrtfinále bylo konečnou i pro, do té doby bezchybné, domácí veterány Kozla – Mence, ti zamířili proti obhájcům titulu a jak už bylo v historii těchto klání pravidlem, chrudimské hráče nedokázali zastavit.

V semifinále si bez problémů zajistili postup Bílý se Škarkem nad dvojicí Maixner – Waber. To druhý souboj byl vyrovnanější, ale i tam šli dále zkušenější hráči a obhájci z Chrudimi, kteří se střetli s domácími mladíky Bělouškem a Synkem. Poražení z tohoto semifinále si spravili chuť v souboji o třetí místo, který dokázali vyhrát.

Vrchol celého turnaje tak obstarali dvojnásobní obhájci Marek Kišš – Filip Ament a reprezentační souputníci a úřadující mistři ČR Jan Bílý a David Stárek. Úvod byl úchvatný, protože střelci sázeli jednu branku za druhou, pak však převzali otěže oba brankaři a rozhodovaly milimetry. Pardubická dvojice Bílý – Stárek byla nájezd od vítězství, ale Marek Kišš v poslední možný moment proměnil a v 18. sérii nakonec i rozhodl o tom, že titul nezmění majitele.