„Určitý posun od fotbalového pojetí k futsalovosti v naší hře byl určité znát. Byli jsme nebezpeční ze standardek i ze hry, ale finální fáze nám chyběla. V celé sezóně jsme si vytvořili díky nátlakové hře spoustu gólových příležitostí, ale proměnili jich jen několik. Každopádně musím klukům poděkovat za celou sezónu, vytvořil se lidsky silný tým, který žil svým životem. Někteří hráči končí, je třeba jim popřát hodně zdaru do další futsalové kariéry a doufám, že v ní budou pokračovat v týmech první nebo alespoň druhé ligy. Ostatní se můžou těšit na další ročník," pokračoval chrudimský lodivod.

SEMIFINÁLE

Sparta Praha – FK ERA-PACK Chrudim 0:3 (0:1)

Branky: 4. Ricardinho, 24. Mužík (Fejl), 40. Ricardinho

„Jednalo se o takticky zvládnutý zápas. Hodně pomohla první branka, kterou vstřelil premiérově Ricardinho. Další šance jsme však nevyužili a soupeř nás za to nepotrestal díky dvěma perfektním zákrokům Bartaloše. Klid dodala až naše druhá branka začátkem druhého poločasu, kdy se prosadil Mužík. Pak jsme poctivě bránili a ubránili i power play soupeře a vstřelili i gól do prázdné branky Ricardinhem," okomentoval první vystoupení svých hochů Stejskal.

FINÁLE

FK-ERA-PACK Chrudim – SK Olympik Mělník 3:6 (0:3)

Branky: 34. Čáň, 40. Panchártek, 40. Panchártek – 1. Cabadaj, 3. Sváta, 6. Křtěn, 23. Cabadaj, 26. Šup, 32. Šup (pen.)

„Ve finále jsme narazili na soupeře, který nám dal lekci v důrazu, produktivitě a hladu po vítězství. Musím sportovně přiznat, že jsme hráli to co, nám soupeř povolil. To co nás zdobilo v semifinále, tak zdobilo soupeře. Dostat v úvodu tři laciné branky, to zamává z každým týmem a všechny byly zbytečné. Soupeř pak zodpovědně bránil a nepolevoval v důrazu a spoléhal na brejky, což se dařilo. Když jsme ve druhém poločasu inkasovali další dvě branky, začali jsme hrát dlouhou 15ti minutovou power play ve snaze utkání ještě zdramatizovat. Šancí jsme si vypracovali více než dost, ale zakončení prostě skřípalo. Byli jsme nebezpeční, ale nebyli jsme úspěšní ve finální fázi. Neproměnili jsme šance a propadli v důrazu. Podařilo se nám alespoň kosmeticky upravit výsledek, který v té podobě byl pro nás krutý," říká zklamaně Stejskal.

Sestava ERA-PACKu: Bartaloš (Ikizgül), Dědeček, Doležal, Ricardinho, Strasser, Mach, Lukas, Panchártek, Dušek, Fejl, Mužík, Bulušek, Čáň – Laksar

Trenér domácích nezapomněl opomenout ani slova díků: „Velký dík divákům, kterých přišlo na všechny zápasy více než dost a myslím si, že je všechny zápasy pobavily.

Speciálně bych chtěl poděkovat vedení klubu za nadstandardní juniorské podmínky, Ondrovi Bartuškovi a Petře Panchartkové za bezvadný servis a kolegům z realizačního týmu za pomoc po celou sezónu. Ve Final four nám pak velice pomohl i Zdenda Biben, masér A týmu," dodává na závěr Stejskal.